«Μύλος» με τις εκλογές της ΕΟΚ – Η ΝΔ στηρίζει Αυγενάκη, «βολές» από ΣΥΡΙΖΑ

i-news24

«Μύλος» με τις εκλογές της ΕΟΚ – Η ΝΔ στηρίζει Αυγενάκη, «βολές» από ΣΥΡΙΖΑ

Στον «αέρα» βρίσκονται οι εκλογές της Ελληνινικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), μετά το απαγορευτικό του Νίκου Χαρδαλία για διεξαγωγή τους στις 30 Μαΐου, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης. Ο Τομέας Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στον Λευτέρη Αυγενάκη που βρίσκεται σε κόντρα με την ΕΟΚ, ενώ λίγο αργότερα ο αντίστοιχος τομέας του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για προσπάθεια «κατάργησης του δικαιώματος εκλεγειν και εκλεγεσθαι». 

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε νωρίτερα σήμερα σε ανάρτησή του πως η ΕΟΚ θα έπρεπε να ακολουθήσει το δρόμο της νομιμότητας, αναφερόμενος στην εκλογική διαδικασία που αναβλήθηκε, ενώ ήταν προγραμματισμένη για τις 30 Μαΐου, αφού η διεξαγωγή της με φυσική παρουσία θεωρήθηκε επικίνδυνη για την δημόσια υγεία, όπως τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι εκλογές στις Ομοσπονδίες πρέπει να διεξάγονται με ψηφιακή κάλπη ανεξάρτητα από τα δεδομένα της πανδημίας, αναφέρει ο Τομέας Αθλητισμού της ΝΔ, σημειώνοντας ότι «οι μεγάλες αλλαγές που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση της ΝΔ και ο αρμόδιος υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης στον χώρο του αθλητισμού αποδίδουν ήδη καρπούς. Το καινούργιο πλαίσιο λειτουργίας των Ομοσπονδιών άνοιξε τον δρόμο σε μία νέα γενιά παραγόντων και πρώην αθλητών να διεκδικήσουν θέσεις ευθύνης».

«Η επιλογή», συνεχίζει, «να αξιοποιηθεί η ψηφιακή κάλπη ΖΕΥΣ έδωσε τη δυνατότητα για αντιπροσωπευτικότερες σε σχέση με το παρελθόν αρχαιρεσίες. Ο συνδυασμός τους είχε σαν αποτέλεσμα την συμμετοχή του 98% των σωματείων που είχαν δικαίωμα ψήφου και έφερε μία ανανέωση σε πρόσωπα που ξεπέρασε το 50%. Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι όλες οι διαδικασίες διεξήχθησαν χωρίς καμία ένσταση και δεν αμφισβητήθηκε το αποτέλεσμα ακόμα κι όταν αυτό κρίθηκε “στο νήμα”».
Ο Τομέας Αθλητισμού της ΝΔ, αφού αναφέρει ότι η διευρυμένη χρήση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας συνέβη λόγω της υγειονομικής κρίσης, ωστόσο «στην πράξη αποδεικνύει ότι αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο όλων όσων θέλουν τη συμμετοχή των πολλών και όχι των λίγων και προνομιούχων».

«Οι εκλογές στις Ομοσπονδίες που δεν έχουν ακόμα πραγματοποιηθεί πρέπει να διεξαχθούν με ψηφιακή κάλπη ανεξάρτητα από τα δεδομένα της πανδημίας και να καθιερωθεί ο συγκεκριμένος τρόπος ψηφοφορίας ως ο μόνιμος τρόπος ανάδειξης διοικήσεων. Το καινούργιο είναι πλέον εδώ», καταλήγει ο Τομέας Αθλητισμού της ΝΔ.

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση ποινικοποιεί το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι»

Με ανακοίνωσή του, το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κατηγορεί τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για «επιστράτευση» του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, προκειμένου να μη διεξαχθούν οι προγραμματισμένες -με φυσική παρουσία στο «Απόστολος Νικολαΐδης» της «Λεωφόρου»- για τις 30 Μαΐου αρχαιρεσίες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ).

«Η ενέργεια αυτή αποτελεί επικίνδυνη αντιδημοκρατική ολίσθηση αμφισβήτησης των αποφάσεων της δικαιοσύνης, ευθεία βολή στο δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι και ποινικοποιεί το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι,» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στη σχετική ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

«Εμφανής ο πανικός της κυβέρνησης μετά την πλήρη αποτυχία της να χειραγωγήσει τις Ομοσπονδίες.

Μετά τη χθεσινή αποτυχημένη απόπειρα του κ. Αυγενάκη – με απαράδεκτη παρέμβαση στη δικαιοσύνη – να ελέγξει τις εκλογικές διαδικασίες στην ΕΟΚ, “ επιστρατεύτηκε” σήμερα ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος ανέλαβε να ακυρώσει τις εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για τις 30 Μαΐου.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί επικίνδυνη αντιδημοκρατική ολίσθηση αμφισβήτησης των αποφάσεων της δικαιοσύνης, ευθεία βολή στο δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι και ποινικοποιεί το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Η κυβέρνηση φέρει την απόλυτη ευθύνη για την ανώμαλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο μπάσκετ.

Την καλούμε να σταματήσει κάθε προσπάθεια ελέγχου, χειραγώγησης και εγκαθίδρυσης κομματικού κράτους στον αθλητισμό».

To άρθρο «Μύλος» με τις εκλογές της ΕΟΚ – Η ΝΔ στηρίζει Αυγενάκη, «βολές» από ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Γιωργος Χρονοπουλος

Next Post

AEK: Συμφωνία με Μιλόγεβιτς για τον πάγκο

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς πρέπει να θεωρείται προπονητής της ΑΕΚ, καθώς η Ένωση φέρεται πως έφτασε σε προφορική συμφωνία με τον Σέρβο για διετή συνεργασία. Η ΑΕΚ φέρεται πως έκλεισε οριστικά το θέμα του προπονητής, αφού συμφώνησε σε όλα με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς προφορικά, εγκαταλείποντας την υπόθεση του Σεργκέι Ρεμπρόφ. Φυσικά […]
Αρέσει σε %d bloggers: