Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: Αντισώματα στα ύψη για τους 85 και άνω μετά τη 2η δόση της Pfizer

i-news24

Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: Αντισώματα στα ύψη για τους 85 και άνω μετά τη 2η δόση της Pfizer

Ο κορονοϊός την πάτησε! Έρευνα στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη δείχνει ότι οι 85 ετών και άνω που έκαναν και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer αναπτύσσουν ισχυρότατα αντισώματα.

Πρόκειται για τα δεδομένα της 3ης φάσης της μελέτης – η οποία είναι πρώτη στα χρονικά και αποκάλυψε ήδη από τις 16 Φεβρουαρίου η Voria.gr.

Όπως προκύπτει από την 3η φάση της μελέτης, πολίτες της ηλικιακής κατηγορίας 85 χρόνων και άνω, οι οποίοι έκαναν και τη 2η δόση του εμβολίου της Pfizer / BioNTech διαπιστώνεται ότι σε ποσοστό που αγγίζει το 99% (98,9% για την ακρίβεια) ανέπτυξαν υψηλούς τίτλους αντισωμάτων.

Κορονοϊός – Pfizer: Θωράκιση απέναντι στον Covid19

Τα νέα δεδομένα ανακοινώθηκαν στο 7o Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής που διοργάνωσε στις 22 και 23 Μαΐου – φυσικά, λόγω του κορονοϊού, διαδικτυακά – ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και τελούσε υπό την αιγίδα του Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ, του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, του Τμήματος Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Click4more: Ξύπνησε η 48χρονη που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με θρόμβωση μετά το Johnson & Johnson

Όπως ανακοινώθηκε στο Συνέδριο, η μελέτη αφορούσε την καταγραφή αντισωμάτων μετά την παρέλευση τριών εβδομάδων, αφότου πραγματοποιήθηκε και η 2η δόση τού παραπάνω εμβολίου.

Τα δεδομένα δημιουργούν συνθήκες μεγάλης αισιοδοξίας για τη θωράκιση απέναντι στον Covid19, ειδικά σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Σημειώνεται, πάντως, πως το αντίστοιχο ποσοστό των ηλικιωμένων αυτής της κατηγορίας, μετά τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου της Pfizer / BioNTech είχε παρουσιάσει αύξηση των τιμών στους τίτλους αντισωμάτων κοντά στο 50%, ενώ τώρα έχει εκτοξευθεί.

To άρθρο Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: Αντισώματα στα ύψη για τους 85 και άνω μετά τη 2η δόση της Pfizer δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Ανδρεας Μορφοπουλος

Next Post

Ολυμπιακός: “Βόμβα” μεγατόνων με Φιλίποβιτς

Ο Ολυμπιακός απέκτησε έναν από τους κορυφαίους παίκτες πόλο στον κόσμο, τον αρχηγό της Σερβίας, Φιλίπ Φιλίποβιτς. Ο Ολυμπιακός «τάραξε» τα νερά του ευρωπαϊκού πόλο, ανακοινώνοντας την απόκτηση του αρχηγού της Εθνικής Σερβίας, Φιλίπ Φιλίποβιτς. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας απέκτησαν έναν από τους κορυφαίους αθλητές της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη […]
Αρέσει σε %d bloggers: