Η ποιήτρια Maya Angelou και η αστροναύτης Sally Ride θα κοσμούν νομίσματα των ΗΠΑ (pics)

i-news24
Read Time:1 Minute, 16 Second

Η ποιήτρια Maya Angelou και η αστροναύτης Sally Ride θα κοσμούν νομίσματα των ΗΠΑ (pics)

Είκοσι γυναίκες που έγραψαν ιστορία θα κοσμούν πλέον τα αμερικανικά νομίσματα. Το U.S. Mint, το νομισματοκοπείο των ΗΠΑ, θα αρχίσει να θέτει σε κυκλοφορία τα καινούργια μεταλλικά νομίσματα από το 2022 και θα ολοκληρώσει τη νέα σειρά quarter dollars (τέταρτο δολαρίου) το 2025. Οι δύο πρώτες πρωτοπόροι θα είναι η ποιήτρια Maya Angelou και η Dr. Sally Ride.

Η βραβευμένη ποιήτρια Angelou είναι γνωστή για τα έργα της και τον ακτιβισμό της για τα δικαιώματα του πολίτη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, δίνοντας φωνή στη Μαύρη κουλτούρα στην Αμερική. Η αστροναύτης της NASA, Ride είναι η πρώτη Αμερικανίδα που ταξίδεψε στο διάστημα. Οι δύο γυναίκες «άνοιξαν τον δρόμο για πολλές που ακολούθησαν και ενέπνευσαν νεαρές γυναίκες να συνεχίσουν την κληρονομιά τους… Είμαι χαρούμενη που είναι ανάμεσα στις πρώτες που έτυχαν αναγνώρισης», δήλωσε το μέλος του Κογκρέσου Barbara Jean Lee, που παρουσίασε το πρόγραμμα επανασχεδιασμού των μεταλλικών νομισμάτων.

Δείτε φωτογραφίες τους:

Η ποιήτρια Maya Angelou

Η αστροναύτης της NASA Dr. Sally Ride

Το American Women Quarters Program δεν έχει προς το παρόν ανακοινώσει τα ονόματα των άλλων πρωτοπόρων γυναικών των οποίων οι απεικονίσεις θα κοσμήσουν τα κέρματα. Τόσο η Angelou όσο και η Ride θα εμφανιστούν στην πίσω πλευρά των κερμάτων ενώ στην μπροστινή πλευρά θα είναι η απεικόνιση του George Washington «σχεδιασμένη με τρόπο διαφορετικό από την τρέχουσα εικόνα», όπως διευκρίνισαν από το U.S. Mint.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Η ποιήτρια Maya Angelou και η αστροναύτης Sally Ride θα κοσμούν νομίσματα των ΗΠΑ (pics) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Βασω Δελημητρου

Next Post

Euroleague: Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου

Η Euroleague είπε το δικό της “αντίο” τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο που έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα (24.05.2021). Με ένα μικρό σχόλιο, η Euroleague αποχαιρέτησε τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, στέλνοντας τα συλλυπητήρια της στους δυο γιους του και ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός. “Η οικογένεια της Euroleague είναι λυπημένη από τον θάνατο […]
Αρέσει σε %d bloggers: