Η αποτίμηση της φωτιάς στα Γεράνεια Όρη – Το ΒΕYOND χαρτογραφεί τα δεδομένα για την ΕΡΤ

i-news24

Ο Δορυφόρος SENTINEL 2 πέρασε και πάλι πάνω από τη χώρα μας καταγράφοντας με ακρίβεια τον απολογισμό της μεγάλης πυρκαγιάς.

Το Κέντρο BEYOND του Αστεροσκοπείου Αθηνών ανέλυσε και χαρτογράφησε τα δεδομένα για την ΕΡΤ. Ο τελικός απολογισμός είναι 50.200 στρέμματα καμένης γης, εκ των οποίων τα 45.000 στρέμματα κωνοφόρα δάση χαλεπίου πεύκης και τα υπόλοιπα θαμνώδεις εκτάσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις, σπίτια και υποδομές)

Για να το αντιληφθούμε με ένα παράδειγμα, κάηκε μια έκταση ίση με αυτή της Αλόννησου, ενώ η έκταση του δάσους που χάθηκε ισοδυναμεί με την έκταση της Ύδρας.

Μέσα σε 3 χρόνια χάθηκαν στην περιοχή 100.000 στρέμματα δάσους, καθώς στις 23 Ιουλίου από τη μεγάλη φωτιά της Κινέττας είχαν χαθεί 48.000 στρέμματα δάσους και καταστράφηκαν πολλές κατοικίες.

Τις επόμενες 15 ημέρες θα κηρυχθεί αναδασωτέα η περιοχή. Το καλό είναι ότι η χαλέπιος πεύκη είναι ένα είδος που αναγεννάται εύκολα και σε ένα χρόνο η περιοχή θα έχει πρασινίσει.

Από το Ταμείο Ανάκαμψης θα διατεθούν 30 εκατ. ευρύ για αναδασώσεις σε όλη τη χώρα.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Κατερίνα Χριστοφιλίδου

www.ertnews.gr

Η-Β Παπαϊωάννου

Next Post

ΗΠΑ: Βουλευτίνα συνέκρινε το πιστοποιητικό εμβολιασμού με το κίτρινο αστέρι στους Εβραίους

Η Τραμπ-ική βουλευτίνα Μάρτζορι Τέιλορ-Γκριν προκάλεσε σήμερα για ακόμη μια φορά οργισμένες αντιδράσεις με δηλώσεις της, καθώς συνέκρινε το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της Covid-19 με το κίτρινο αστέρι, το σύμβολο στιγματισμού των Εβραίων από τους Ναζί, με τις επικρίσεις αυτή την φορά να έρχονται και από την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού […]
Αρέσει σε %d bloggers: