ΕΟΚ: Ο Χαρδαλιάς βάζει «στοπ» στις εκλογές για 30/5

i-news24

ΕΟΚ: Ο Χαρδαλιάς βάζει «στοπ» στις εκλογές για 30/5

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν οι εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (EOK) στις 30/5.

Απαγορευτικό  ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς για την διεργασία εκλογών στην ΕΟΚ στη Λεωφόρο στις 30/5, προβάλλοντας την επιδημιολογική κατάσταση ως αιτία. «Τέτοιες αυθαίρετες και εκτός υγειονομικού πλαισίου και διαδικασίας αδειοδότησης πρωτοβουλίες-συναθροίσεις, εγκυμονούν εξαιρετικά σημαντικούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία και δεν επιτρέπονται» τονίζεται χαρακτηριστικά στην απάντηση που δόθηκε σε σχετικό ερώτημα του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Η σχετική ανακοίνωση

Απαντώντας σε έγγραφο ερώτημα του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, σχετικά με τη Γενική Συνέλευση και τις Αρχαιρεσίες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, που από την προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ με πρόεδρο τον κ. Βασιλακόπουλο έχουν προγραμματιστεί για τις 30 Μαΐου στο ποδοσφαιρικό γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, δια φυσικής παρουσίας των εκατοντάδων εκπροσώπων των σωματείων καλαθοσφαίρισης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ενημέρωσε ότι:
• ουδέποτε έχει ζητηθεί ή κατατεθεί αίτημα άδειας διεξαγωγής Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης,
• ουδέποτε έχει κατατεθεί η οποιαδήποτε αίτηση από την ΕΟΚ, μαζί με τα σχετικά και προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, προς έγκριση στην αρμόδια Επιτροπή Επιδημιολόγων
και ως εκ τούτου «τέτοιες αυθαίρετες και εκτός υγειονομικού πλαισίου και διαδικασίας αδειοδότησης πρωτοβουλίες-συναθροίσεις, εγκυμονούν εξαιρετικά σημαντικούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία και δεν επιτρέπονται».
Ομοίως, ουδεμία σχετική άδεια ή συναίνεση έχει δοθεί από τον ΕΟΔΥ, ο οποίος άλλωστε δεν έχει και τέτοια αρμοδιότητα, όπως διαβεβαίωσε τον κ. Αυγενάκη ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Παναγιώτης Αρκουμανέας, διαψεύδοντας τις σχετικές φήμες.

To άρθρο ΕΟΚ: Ο Χαρδαλιάς βάζει «στοπ» στις εκλογές για 30/5 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Γιωργος Χρονοπουλος

Next Post

Οριστικό: Συνάντηση Πούτιν – Μπάιντεν στην Γενεύη στις 16 Ιουνίου

Την πρώτη τους συνάντηση μετά την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ, θα έχουν ο Τζο Μπάιντεν και ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντιμίρ Πούτιν. Περισσότερα σε λίγο… To άρθρο Οριστικό: Συνάντηση Πούτιν – Μπάιντεν στην Γενεύη στις 16 Ιουνίου δημοσιεύτηκε στο NewsIT . Χρηστος Μαυραγανης
Αρέσει σε %d bloggers: