ΣτΕ: Νόμιμο το ΠΔ για τα ζώα συντροφιάς

i-news24

ΣτΕ: Νόμιμο το ΠΔ για τα ζώα συντροφιάς

Με τη «σφραγίδα» του Συμβουλίου της Επικρατείας μεταφέρονται οι υπηρεσίας και οι αρμοδιότητες για τα ζώα συντροφιάς από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο υπουργείο Εσωτερικών.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε νόμιμο το σχετικό προεδρικό διάταγμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με την   υπ΄  αριθμ. 68/2021 γνωμοδότησή του (πρόεδρος ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Ευστρατίου και εισηγήτρια η πάρεδρος Ζωή Θεοδωρικάκου) έκρινε νόμιμο το σχέδιο Π.Δ. και έκανε μόνο μια επισήμανση ότι «το Τμήμα που μεταφέρεται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα πρέπει να ενταχθεί στον οργανισμό του υπουργείου Εσωτερικών προς το οποίο μεταφέρεται».

Σύμφωνα με το σχέδιο Π.Δ., αρχικά το τμήμα προστασίας ζώων συντροφιάς  και λοιπών ζώων της Διεύθυνσης Προστασίας των Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών της  Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Ανάπτυξης, μετονομάζεται σε «τμήμα προστασίας ζώων συντροφιάς».

Η μεταφορά αυτή αφορά το σύνολο των θέσεων του προσωπικού του μεταφερόμενου τμήματος, καθώς και εκείνες τις αρμοδιότητες που συνδέονται αποκλειστικά με τα ζώα συντροφιάς, στις οποίες περιλαμβάνεται και ο καθορισμός των όρων και προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας ενδιαιτημάτων ζώων συντροφιάς, καταφυγίων ζώων συντροφιάς και χώρων εκπαίδευσης ζώων συντροφιάς.

          

To άρθρο ΣτΕ: Νόμιμο το ΠΔ για τα ζώα συντροφιάς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Κατερινα Σερετη

Next Post

Τα supercars των αδίστακτων ληστών των Βορείων προαστίων – Έτσι χάνονται από τους αστυνομικούς (pics, video)

Τον τρόπο δράσης των τριών αδίστακτων συμμοριών που “χτυπούν” στα Βόρεια Προάστια και κινούνται με οχήματα πολλών αλόγων, φέρνει σήμερα (24.05.2021) στο φως της δημοσιότητας με βίντεο και φωτογραφίες ντοκουμέντα το newsit.gr. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι συμμορίες έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων των Βορείων Προαστίων, […]
Αρέσει σε %d bloggers: