Μπακογιάννης για θέατρο «Εμπρός»: Ο χώρος να περάσει στον Δήμο Αθηναίων

i-news24

Μπακογιάννης για θέατρο «Εμπρός»: Ο χώρος να περάσει στον Δήμο Αθηναίων

Στο θέμα του θεάτρου «Εμπρός» παρενέβη ο Κώστας Μπακογιάννης. Ο δήμαρχος Αθηναίων προτείνει να παραχωρηθεί ο χώρος στον δήμο της πρωτεύουσας.

Ειδικότερα, ο κ. Μπακογιάννης διατύπωσε επίσημη πρόταση στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), στην οποία και ανήκει το κτίριο του «Εμπρός», για την παραχώρησή του στον Δήμο της Αθήνας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ, Στέφανο Βλαστό, ο Κώστας Μπακογιάννης πρότεινε να ακολουθηθεί μοντέλο Λυκαβηττού και ο χώρος που φιλοξενεί το «Εμπρός» να περάσει στον Δήμο της Αθήνας.

Click4more: Επιχείρηση εκκένωσης του θεάτρου «Εμπρός» στου Ψυρρή

Η πρωτοβουλία αυτή, όπως υπογραμμίζει ο δήμαρχος Αθηναίων, υπαγορεύεται από την ανάγκη να στηριχθεί η καλλιτεχνική έκφραση και οι καλλιτέχνες της πόλης και είναι απολύτως συμβατή με το τριετές σχέδιο για τον πολιτισμό που έχει ήδη εξαγγελθεί.

Με την υποσημείωση ότι ο Δήμος Αθηναίων δεν είχε ούτε αρμοδιότητα, ούτε ανάμειξη στα όσα εξελίχθηκαν στον χώρο του «Εμπρός», το θέμα θα τεθεί από τον δήμαρχο στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ο κ. Μπακογιάννης θα ενημερώσει επισήμως για την σχετική πρόταση προς την ΕΤΑΔ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Μπακογιάννης για θέατρο «Εμπρός»: Ο χώρος να περάσει στον Δήμο Αθηναίων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Ανδρεας Μορφοπουλος

Next Post

ΣτΕ: Νόμιμο το ΠΔ για τα ζώα συντροφιάς

Με τη «σφραγίδα» του Συμβουλίου της Επικρατείας μεταφέρονται οι υπηρεσίας και οι αρμοδιότητες για τα ζώα συντροφιάς από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο υπουργείο Εσωτερικών. Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε νόμιμο το σχετικό προεδρικό διάταγμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ειδικότερα, το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με την   υπ΄  αριθμ. 68/2021 […]
Αρέσει σε %d bloggers: