Θεσσαλονίκη: «Παλιά τους τέχνη κόσκινο» – Βγήκαν από τη φυλακή και ξανάρχισαν κλοπές και διαρρήξεις

i-news24

Θεσσαλονίκη: «Παλιά τους τέχνη κόσκινο» - Βγήκαν από τη φυλακή και ξανάρχισαν κλοπές και διαρρήξεις

Κλοπές και διαρρήξεις στη Θεσσαλονίκη κατηγορούνται ότι διέπραξαν μετά την αποφυλάκισή τους μέλη συμμορίας. Αποτέλεσμα, να συλληφθούν και να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής στις φυλακές.

Μόλις δύο μήνες μετά την αποφυλάκισή τους, τα μέλη συμμορίας, σύμφωνα με την αστυνομία, κατηγορούνται για σωρεία διαρρήξεων και κλοπών, τον τελευταίο μήνα, σε περιοχές του νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, με συνολική λεία 53.000 ευρώ.

Πέντε από τους έξι συλληφθέντες, μεταξύ αυτών τρία αδέλφια, κρατούνταν έως τον περασμένο Μάρτιο για παλιότερες υποθέσεις κλοπής, για τις οποίες όμως αποζημίωσαν τα θύματά τους, τυγχάνοντας, υπό τις συνθήκες αυτές, ευνοϊκότερης ποινικής μεταχείρισης, αφού οι ποινές που τους ανεστάλησαν στην εκτέλεσή τους.

Θεσσαλονίκη: Πίσω στο κελί 33… 

Με την επιστροφή τους σε καθεστώς ελευθερίας φαίνεται όμως ότι επέστρεψαν και πάλι στην παρανομία, όπως προέκυψε από την έρευνα αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τη δικογραφία, που σχηματίστηκε εις βάρος τους, από τα μέσα Απριλίου έως τα μέσα του τρέχοντος μήνα, κατηγορούνται για 36 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών (μεταξύ αυτών δύο ληστρικές κλοπές) σε Πανόραμα, Περαία, Λαγκαδά, Ωραιόκαστρο, Πυλαία, Τρίλοφο, Νέο Ρύσιο, αλλά και σε περιοχές της Χαλκιδικής.

Εκτός από σπίτια και επιχειρήσεις κατηγορούνται ότι διέρρηξαν υποκατάστημα των ΕΛΤΑ κι ένα Κοινωνικό Παντοπωλείο, απ’ όπου έκλεψαν τρόφιμα που προορίζονταν για άπορους.

Οι κατηγορούμενοι προσέγγιζαν τους στόχους τους με κλεμμένα αυτοκίνητα, ενώ είχαν και πλαστές ή κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας για να αποπροσανατολίσουν τις Αρχές. Φαίνεται δε, πως στόχευαν βραδινές ή μεταμεσονύκτιες ώρες και κινούνταν με τα οχήματα τους χρησιμοποιώντας πλήθος μέτρων αντιπαρακολούθησης.

Απολογούμενοι στην ανακρίτρια αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στις εις βάρος τους αποδιδόμενες πράξεις. Οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα που έκριναν τους πέντε απ’ αυτούς προφυλακιστέους. Ο έκτος κατηγορούμενος αναμένεται να απολογηθεί αύριο.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Θεσσαλονίκη: «Παλιά τους τέχνη κόσκινο» – Βγήκαν από τη φυλακή και ξανάρχισαν κλοπές και διαρρήξεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Next Post

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος: Η Χαλυβουργική, η ναυτιλία, οι σχέσεις με τον Καραμανλή, τον βασιλιά Παύλο και την οικογένεια

Βιομήχανος κι εφοπλιστής, ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος που έφυγε από τη ζωή σε προχωρημένη ηλικία, αποτέλεσε μία εμβληματική φιγούρα της ελληνικής βαριάς βιομηχανίας, καθώς έχει συνδέσει το όνομά του με τη Χαλυβουργική, αλλά και με την ποντοπόρο ναυτιλία και τον αθλητισμό, ως ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Η οικογενειακή βιομηχανία, Χαλυβουργική, απ’ […]
Αρέσει σε %d bloggers: