ΗΠΑ: Δεν επιβεβαιώνεται πως ο κορονοϊός ξέφυγε νωρίτερα από τη Γουχάν

i-news24

ΗΠΑ: Δεν επιβεβαιώνεται πως ο κορονοϊός ξέφυγε νωρίτερα από τη Γουχάν

Ο Λευκός Οίκος δια της εκπροσώπου του, Τζεν Ψάκι τόνισε σήμερα πως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal για την προέλευση του νέου κορονοϊού και χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τρεις ερευνητές του Ινστιτούτου Ιολογίας της πόλης Γουχάν (WIV) ζήτησαν νοσοκομειακή περίθαλψη τον Νοέμβριο του 2019, έναν μήνα προτού να ανακοινώσει η Κίνα τα πρώτα κρούσματα της ασθένειας που στη συνέχεια ονομάστηκε κορονοϊός.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων σήμερα, η Ψάκι είπε ότι οι ΗΠΑ ελπίζουν πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα προχωρήσει σε μια πιο «διαφανή» έρευνα για την προέλευση του νέου κορονοϊού.

Click4more: Τους ξέφυγε από τον Νοέμβριο ο κορονοϊός; Νέα στοιχεία από τη Γουχάν

Νωρίτερα, το Πεκίνο διέψευσε ότι τρεις ερευνητές του WIV ασθένησαν και χρειάστηκαν νοσηλεία πριν να εξαπλωθεί η πανδημία σε όλον τον κόσμο.

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό, ένας εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας, ο Ζάο Λιτζιάν, χαρακτήρισε «απολύτως λανθασμένες» τις πληροφορίες της αμερικανικής εφημερίδας, σύμφωνα με τις οποίες οι ασθενείς εμφάνισαν συμπτώματα που παρέπεμπαν στην Covid-19 ή σε κάποια εποχιακή λοίμωξη.

Η Κίνα ενημέρωσε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στις 31 Δεκεμβρίου 2019 ότι εντοπίστηκαν κρούσματα μιας ασθένειας που έμοιαζε με πνευμονία στην Ουχάν. Μέχρι και σήμερα το Πεκίνο διαψεύδει κατηγορηματικά τη θεωρία σύμφωνα με την οποία ο ιός ξέφυγε από κάποιο εργαστήριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο ΗΠΑ: Δεν επιβεβαιώνεται πως ο κορονοϊός ξέφυγε νωρίτερα από τη Γουχάν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Σπυρος Πλουμιδης

Next Post

«Αειθαλής» Χοακίν συνεχίζει στην Ρεάλ Μπέτις στα 40 του χρόνια

Ο Χοακίν συμφώνησε με την Ρεάλ Μπέτις, ώστε να συνεχίσει έναν ακόμα χρόνο στην ομάδα παρ’ ότι σε λίγο καιρό συμπληρώνει τα 40 του χρόνια. Μπορεί σε 2 μήνες να κλείνει το 40ό έτος της ηλικίας του, ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τον Χοακίν να επεκτείνει για έναν ακόμη χρόνο το […]
Αρέσει σε %d bloggers: