ΕΟΚ κατά Αυγενάκη – «Επικίνδυνος για τον αθλητισμό και για την Δημοκρατία»

i-news24

ΕΟΚ κατά Αυγενάκη – «Επικίνδυνος για τον αθλητισμό και για την Δημοκρατία»

«Σκληρή» απάντηση στην καταγγελία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, έδωσε η ΕΟΚ, χαρακτηρίζοντας τον επικίνδυνο για τον αθλητισμό και τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Η αντίδραση της ΕΟΚ στις καταγγελίες του Λευτέρη Αυγενάκη, για παραπλάνηση των δικαστών και υπονόμευση των θεσμών ενόψει των εκλογών της 30ης Μαΐου, ήταν άμεση και έντονη. Η Ελληνική Ομοσπονδία μπάσκετ χαρακτηρίζει «επικίνδυνο και για τη δημοκρατία» τον υφυπουργό αθλητισμού και καλεί την κυβέρνηση να «καταδικάσει τη δήλωσή του».

Click4More: Ο Αυγενάκης καταγγέλει την ΕΟΚ για νοθεία ενόψει εκλογών

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ

«Την ίδια ημέρα που με δικαστική απόφαση διορίστηκε εκ νέου η προσωρινή διοίκηση στην Ε.Ο.Κ., σε πείσμα πολλών μεταξύ άλλων και του Υπουργείου Αθλητισμού, ο Υπουργός κ. Αυγενάκης θυμήθηκε να στραφεί κατά των σωματείων μας.

Καλούμε την κυβέρνηση, τα κόμματα και όλους του δημοκρατικούς φορείς να καταδικάσουν απερίφραστα την προκλητική, υβριστική και συκοφαντική δήλωση του Υπουργού κ. Αυγενάκη, που στρέφεται πρωτίστως κατά των συνταγματικώς ανεξάρτητων δικαστικών λειτουργών και των δικαστικών αποφάσεων τους. Ο κ. Υπουργός καθίσταται πλέον επικίνδυνος όχι μόνον για τον αθλητισμό αλλά και για την ίδια τη δημοκρατία.

Τα αθλητικά σωματεία, που έχουν προ μηνών δικαιωθεί δικαστικώς, διεκδίκησαν νόμιμα το συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα τους για το εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην επικείμενη Γ.Σ. Μήπως ο κ. Υπουργός με νέα «τροπολογία» του θα καταργήσει και το δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη;;;

Ένας χαρακτηρισμός αξίζει στον κ. Υπουργό: ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ…»

To άρθρο ΕΟΚ κατά Αυγενάκη – «Επικίνδυνος για τον αθλητισμό και για την Δημοκρατία» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Γιωργος Χρονοπουλος

Next Post

Basket League: Το Λαύριο πήρε το «θρίλερ» με τον Προμηθέα και έμεινε ζωντανό στα ημιτελικά

To Λαύριο επικράτησε 85-79 του Προμηθέα Πάτρας στην παράταση και μείωσε σε 2-1 στη σειρά των ημιτελικών της Basket League. Περισσότερα σε λίγο… To άρθρο Basket League: Το Λαύριο πήρε το «θρίλερ» με τον Προμηθέα και έμεινε ζωντανό στα ημιτελικά δημοσιεύτηκε στο NewsIT . Γιωργος Χρονοπουλος
Αρέσει σε %d bloggers: