Εμβόλιο κορονοϊού: Τι ισχύει για εγκύους και θηλάζουσες

i-news24

Εμβόλιο κορονοϊού: Τι ισχύει για εγκύους και θηλάζουσες

Στην ασφάλεια του εμβολίου κατά του κορονοϊού για τις εγκύους και τις θηλάζουσες αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, τη Δευτέρα (24.05.2021).

Όπως είπε, είναι αποδεδειγμένο πλέον, ότι ο εμβολιασμός προφυλάσσει και την ίδια την έγκυο, ιδιαίτερα αν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου και το μωρό. Ο εμβολιασμός της εγκύου γίνεται κατόπιν συμβουλής του γυναικολόγου και συστήνεται να γίνεται με τα εμβόλια mRNA. Η αντισωματική απάντηση της εγκύου, αλλά και η κυτταρική ανταπόκριση, δεν διαφέρουν από την ανοσιακή αντίδραση των μη εγκύων. Εξαιρετικά ικανοποιητική, είπε, είναι η απάντηση του εμβολίου και στις κυκλοφορούσες μεταλλάξεις.

Υπογράμμισε μάλιστα, ότι “θηλάζουσες οι οποίες πηγαίνουν σε εμβολιαστικά κέντρα και για άγνωστο λόγο δεν γίνονται δεκτές για εμβολιασμό, είναι ένα λάθος που πρέπει να διορθωθεί. Ο θηλασμός δεν αποκλείει μία γυναίκα από την προστασία του εμβολίου”.

To άρθρο Εμβόλιο κορονοϊού: Τι ισχύει για εγκύους και θηλάζουσες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Καρολινα Μισελ

Next Post

Απίστευτο viral video πουλήθηκε 761.000 δολάρια (video)

«Ο Τσάρλι δάγκωσε το δάκτυλό μου!»: το 2007, μια οικογένεια καταγράφει μια αθώα σκηνή μεταξύ αδελφών, χωρίς να φαντάζεται ότι το βίντεο αυτό θα γίνει ένα από τα πιο viral στο διαδίκτυο κι ότι 14 χρόνια μετά, θα πουληθεί ως «NFT» έναντι σχεδόν 761.000 δολαρίων. Το βίντεο με τίτλο “Charlie […]
Αρέσει σε %d bloggers: