Όταν οι Ιταλοί «έστυβαν» τη Ferrari F40 (+video)

i-news24

Η F40 είναι κάτι παραπάνω από την καλύτερη Ferrari όλων των εποχών, όπως έχει ανακηρυχθεί από πλείστες όσες ψηφοφορίες ανά τον κόσμο. Αποτελεί το τελευταίο αυτοκίνητο που εξελίχθηκε υπό το άγρυπνο βλέμμα του ίδιου του Enzo Ferrari, την ύστατη μετενσάρκωση των ιδεωδών του «Γέρου».

Βαμμένη στο χαρακτηριστικό «Ferrari Rosso» χρώμα, θα την απολαύσουμε σε ένα από τα πρώτα video που δημοσίευσαν οι Ιταλοί, πίσω στο 1987. Στο τιμόνι, o Michele Alboreto. Ο αείμνηστος Ιταλός που έφτασε πιο κοντά από κάθε άλλο συμπατριώτη του στο να κατακτήσει τον τίτλο, μετά τον Alberto Ascari, το 1985. Χρονιά που έχασε το πρωτάθλημα για 20 βαθμούς, από τον Alain Prost. Ο Alboreto αγωνίστηκε με τα χρώματα της Scuderia από το 1984 έως το 1988, κάτι που τον καθιστούσε καθ’ ύλην αρμόδιο για να δείξει στον κόσμο τις χάρες της κορυφαίας Ferrari.

Πεδίο δράσης οι ορεινοί δρόμοι πέριξ του Μαρανέλο. Εκεί, ο Ιταλός πιλότος άφησε 478 ίππους (484 στην Αμερική) στις 7.000 σ.α.λ. και 577 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ. του twinturbo 2.9 V8 κινητήρα να ξεσαλώσουν.  Να υπενθυμίσουμε πως η F40 επιτάχυνε στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 4,1 δλ. και ήταν το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής, που ξεπέρασε το φράγμα των 200 μιλίων/ώρα (320 χλμ./ώρα – στα 321 χλμ./ώρα είχε μετρηθεί). Ας απολαύσουμε τον παρολίγον πρωταθλητή Formula 1 να χαίρεται τις φουρκέτες, στα πηδάλια ενός τετράτροχου εικονισμάτος.

The post Όταν οι Ιταλοί «έστυβαν» τη Ferrari F40 (+video) appeared first on AutoGreekNews.

agnadmin2

Next Post

Φασούλας: «Το αίσχος της δήλωσης Μαρτσουλιόνις πρέπει να απαντηθεί με ομοβροντία»

Χρησιμοποιώντας για μια ακόμα φορά… αιχμηρό λόγο, ο εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών του ιστορικού μπασκετικού θριάμβου του 1987, Παναγιώτης Φασούλας, απάντησε για μια ακόμα φορά στους ισχυρισμούς του Σασούνας Μαρτσουλιόνις, περί προσπάθειας χρηματισμού στους Σοβιετικούς, από την ελληνική πλευρά. «Να κινηθεί νομικά η πολιτική ηγεσία της χώρας – Το 1987 […]
Αρέσει σε %d bloggers: