Και οι Σαουδάραβες θέλουν το ηλεκτρικό τους!

i-news24

Όσο οξύμωρος κι αν είναι ο τίτλος, στη χώρα που το πετρέλαιο κοστίζει λιγότερο από το νερό να μιλάμε για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, εν τούτοις είναι πέρα για πέρα αληθινός!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η Σαουδική Αραβία επιθυμεί να δημιουργήσει το ­δικό της κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Για το λόγο αυτό το Κρατικό Ταμείο Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας προσέλαβε εξειδικευμένους οικονομικούς συμβούλους αφού πρώτα απευθύνθηκε στην συμβουλευτική εταιρεία Boston Consulting Group. Αυτό έγινε ώστε να μπορέσουν να διερευνηθούν οι επιλογές για τη δημιουργία ενός νέου κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ένας εκπρόσωπος του Κρατικού Ταμείου του βασιλείου επιβεβαίωσε την προσπάθεια του νέου επιχειρηματικού εγχειρήματος, αλλά δεν έδωσε, προς το παρόν τουλάχιστον, περισσότερες λεπτομέρειες.

Να θυμίσουμε πως το Κρατικό Ταμείο Επενδύσεων της χώρας είχε αποκτήσει ένα μικρό μερίδιο στην Tesla το 2018, αλλά πούλησε τις μετοχές του λίγο πριν ξεκινήσει η χρηματιστηριακή άνοδος της Tesla. Επίσης είχε επενδύσει και περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια στη Lucid Motors και είχε ξεκινήσει τις συνομιλίες για τη δημιουργία εργοστασίου της εταιρείας στη Τζέντα. Είναι ξεκάθαρο πως η πλούσια από το πετρέλαιο χώρα, θέλει να προβεί σε νέες επενδύσεις κάτι που επιβεβαίωσε κι ο επικεφαλής του ταμείου επενδύσεων Yasir AlRumayyan στο Bloomberg: «Τώρα βρισκόμαστε στη διαδικασία εξέτασης των επιλογών μας και σε ότι αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, έχουμε ένα project στα σκαριά που ευελπιστούμε να υλοποιηθεί ακόμα και αυτό το χρόνο»!

The post Και οι Σαουδάραβες θέλουν το ηλεκτρικό τους! appeared first on AutoGreekNews.

George Mouzos

Next Post

Θρήνος για τη Μαρία Μενούνος: Πέθανε η μητέρα της

Με μια σπαρακτική ασπρόμαυρη φωτογραφία τους, η Μαρία Μενούνος αποχαιρέτισε τη μητέρα της Λίτσα, που έφυγε από τη ζωή ανήμερα του Πάσχα. Η μητέρα της Μαρίας Μενούνος άφησε την τελευταία πνοή νικημένη από τον καρκίνο, με τον οποίο πάλευε εδώ και αρκετό καιρό. Η Λίτσα Μενούνος είχε διαγνωστεί τέσσερις φορές […]
Αρέσει σε %d bloggers: