Με τραπεζάκια έξω και νέους κανόνες ανοίγουν εστιατόρια και καφέ (video)

i-news24

Έφτασε η μέρα που περιμένουν οι περισσότεροι Έλληνες να καθίσουν έξω και να απολαύσουν καφέ ή φαγητό. Τη Δευτέρα του Πάσχα ανοίγει η εστίαση μετά από lockdown έξι μηνών. Σε πρώτη φάση τα εστιατόρια και καφετέριες θα λειτουργούν μόνο σε εξωτερικούς χώρους και χωρίς μουσική. Οι ετοιμασίες είναι πυρετώδεις.

Καρέκλες, τραπέζια και εξωτερικοί χώροι καθαρίστηκαν, τα τραπεζοκαθίσματα μπήκαν στη θέση τους στις κατάλληλες αποστάσεις και τα καταστήματα της εστίασης είναι έτοιμα μετά από έξι μήνες να υποδεχτούν με ασφάλεια τους πελάτες.

Οι επιχειρηματίες της εστίασης είναι έτοιμοι για την επαναλειτουργία των καταστημάτων τους με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Οι πελάτες θα είναι καθήμενοι, μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι και τα μαγαζιά θα κλείνουν στις 22.45.

Για καφέ ή φαγητό, οι πολίτες θα στέλνουν sms με τον κωδικό 6 στο 13033. Στα καταστήματα θα πρέπει να γίνεται απολύμανση των καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια και να υπάρχει απολυμαντικό σε κάθε τραπέζι.

Ανοίγουν όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διαθέτουν εξωτερικούς χώρους, χωρίς μουσική, ενώ τα νυχτερινά κέντρα θα παραμείνουν κλειστά.

Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές για το προσωπικό, αλλά και για τους πελάτες μέχρι να καθίσουν στο τραπέζι.

Το προσωπικό θα υποβάλλεται υποχρεωτικά 2 φορές την εβδομάδα σε self test.

Τα καταστήματα με άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός στοών, εμπορικών κέντρων, υπεραστικών σταθμών και αεροδρομίων θα λειτουργούν μόνο με take away και delivery.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Δήμητρα Σέκη

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Next Post

Μια γκρίζα φάλαινα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις ακτές της Γαλλίας στη Μεσόγειο

Έχοντας λοξοδρομήσει, πολύ μακριά από το σπίτι της στον Ειρηνικό Ωκεανό, μια γκρίζα φάλαινα θεάθηκε για πρώτη φορά αυτές τις ημέρες στα γαλλικά παράλια στη Μεσόγειο, όπως έγινε γνωστό σήμερα από το Εθνικό Δίκτυο Θαλάσσιων Θηλαστικών. Πρόκειται για ένα φαλαινάκι ηλικίας περίπου 15 μηνών, που έχει μήκος 8 μέτρα και […]
Αρέσει σε %d bloggers: