Το Instagram θα προσφέρει λειτουργία κατά της ρητορικής μίσους και υβριστικών μηνυμάτων

i-news24

Το Instagram θα προσφέρει λειτουργία κατά της ρητορικής μίσους και υβριστικών μηνυμάτων

Η εφαρμογή Instagram της Facebook λανσάρει ένα χαρακτηριστικό που θα αποτρέπει τους χρήστες από το βλέπουν πιθανά υβριστικά μηνύματα με το να φιλτράρουν λέξεις, φράσεις και emojis στη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Η εταιρία ανακοίνωσε σήμερα ότι παράλληλα με την επιλογή φίλτρου για υβριστικά άμεσα μηνύματα, θα είναι πλέον πιο δύσκολο για αυτούς που έχουν μπλοκαριστεί από χρήστες να το παρακάμψουν αυτό και να έρθουν σε επαφή μαζί τους μέσω νέων λογαριασμών.

Το Instagram εντείνει τις προσπάθειές του να αντιμετωπίσει τη ρητορική μίσους και τις διαδικτυακές προσβολές στην πλατφόρμα του, που είναι πιο δημοφιλής από τη βασική πλατφόρμα της Facebook μεταξύ των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων.

Το φίλτρο, που μπορεί να ενεργοποιηθεί στο Instagram στις ρυθμίσεις απορρήτου, μπορεί να εξατομικευθεί από τους χρήστες προκειμένου να περιλαμβάνει λέξεις, φράσεις και emojis που εκείνοι επιθυμούν να μπλοκάρουν ή να αποφύγουν να λαμβάνουν αιτήματα για μήνυμα.

Οι χρήστες μπορούν κατά την κρίση τους να αναφέρουν, να διαγράφουν ή να ανοίγουν μηνύματα, που θα μεταφέρονται σε έναν ξεχωριστό φάκελο, σύμφωνα με το Instagram.

Το χαρακτηριστικό αυτό που θα αφορά μόνο τα άμεσα αιτήματα για μήνυμα θα είναι διαθέσιμο σε κάποιες χώρες τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με το Instagram.

To άρθρο Το Instagram θα προσφέρει λειτουργία κατά της ρητορικής μίσους και υβριστικών μηνυμάτων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Κωστας Παπαδοπουλος

Next Post

Γερμανία: 29.518 κρούσματα κορονοϊού και 259 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 29.518 τις προηγούμενες 24 ώρες. Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων στη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, «αγγίζει» πλέον τις 3.217.710. Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο υπέκυψαν άλλοι 259 ασθενείς με κορονοϊό. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας μέχρι στιγμής φθάνει […]
Αρέσει σε %d bloggers: