Σπανιότατο premium Peugeot 205 θυμίζει GTi

i-news24Το Peugeot 205 GTi είναι αδιαμφισβήτητα ένα κλασικό αυτοκίνητο πλέον, καθώς έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από την παρουσίασή του. Ως τέτοιο, αναμενόμενα αλλάζει χέρια για μεγάλα ποσά – ειδικά όταν πρόκειται για κάποιο εξαιρετικά καλοσυντηρημένο δείγμα.

Το συγκεκριμένο και είναι, και δεν είναι. Καλοσυντηρημένο είναι, όπως μπορούμε να δούμε. GTi δεν είναι, άλλο που μοιάζει. Το εν λόγω 205 είναι ένα εξαιρετικά δυσεύρετο SEVE – η πιο πολυτελής έκφανση του γαλλικού μικρού, που κυκλοφόρησε σε μόλις 150 μονάδες. Εμφανισιακά ταυτίζεται με το GTi, έχοντας τα πλαστικά στους θόλους, τους προφυλακτήρες και τις χαρακτηριστικές 15άρες του εμβληματικού hot hatch. Ακόμα και κάτω από το καπό φέρει ομοιότητες, διαθέτοντας τον βενζινοκινητήρα των 1.9 λίτρων, αλλά με απόδοση 105 αντί 130 ίππων.

Η ουσία του SEVE κρύβεται στο εσωτερικό. Δερμάτινες και ξύλινες επενδύσεις συνθέτουν το παζλ της καμπίνας, με τον εξοπλισμό να διαθέτει air condition, ηλεκτρικά παράθυρα και κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό.

Λόγω σπανιότητας, όταν κάποιο 205 SEVE βγει στην αγορά των μεταχειρισμένων η τιμή εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια του πωλητή. Για το Vert Sorrento Nacre (βαθύ πράσινο, άσχετα που φαίνεται μαύρο) των φωτογραφιών, απαιτείται η εκταμίευση σχεδόν 30.000 ευρώ (29.950). Το αυτοκίνητο έχει 37.446 χλμ. στο κοντέρ και η αγγελία αναφέρει πως δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα στα μηχανικά μέρη ή το αμάξωμα, ενώ απουσιάζουν και οι πάσης φύσεως σκουριές.

The post Σπανιότατο premium Peugeot 205 θυμίζει GTi appeared first on AutoGreekNews.

agnadmin2

Next Post

Το πλοίο της Hyundai που κάνει ησυχία για το βυθό!

Μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστό, όμως η Hyundai διατηρεί μακρά παράδοση στο χώρο της ναυτιλίας. Για την ακρίβεια, αποτελεί τον μεγαλύτερο κατασκευαστή πλοίων στον κόσμο! Κατά συνέπεια, μόνο αμέτοχη δεν μπορεί να μένει στις εξελίξεις του κλάδου. Ο οποίος, όπως και το σύνολο της βιομηχανίας, συμμετέχει στον αγώνα κατά […]
Αρέσει σε %d bloggers: