Κορονοϊός: Μάχη για να κρατηθεί στο όριο ο δείκτης θετικότητας – Μπλόκα παντού φρενάρουν το «Πάσχα στο χωριό»

i-news24

Κορονοϊός: Μάχη για να κρατηθεί στο όριο ο δείκτης θετικότητας - Μπλόκα παντού φρενάρουν το «Πάσχα στο χωριό»

Ο ένας μετά τον άλλον, οι επίδοξοι εκδρομείς που πέφτουν στα μπλόκα της Αστυνομίας στην Εθνική Οδό, κάνουν αναστροφή και… με φορτωμένο το αυτοκίνητο, ξαναγυρίζουν σπίτι.

Αυτή θα είναι η εικόνα, από δω και πέρα, για τις ημέρες του Πάσχα, καθώς οι Αρχές προσπαθούν να συγκρατήσουν τον κόσμο από το να ταξιδέψει στα χωριά του.

Click4More: Ανεβαίνει συνεχώς στην Αττική η βραζιλιάνικη – νοτιοαφρικάνικη μετάλλαξη που «ξεφεύγει» από τα εμβόλια

Το κρίσιμο στοίχημα της εστίασης, αλλά κυρίως του Τουρισμού, που είναι μπροστά μας αμέσως μετά το Πάσχα, δεν αφήνουν περιθώρια λαθών. Οι λοιμωξιολόγοι θεωρούν ότι η μετακινήσεις φέρουν διασπορά και η διασπορά με τη σειρά της «φρενάρει» τα ανοίγματα του lockdown και καθυστερεί οποιαδήποτε επιστροφή στην -όποια- κανονικότητα.

Κοντά στο όριο ο δείκτης θετικότητας

Το τελευταίο διάστημα, ο δείκτης θετικότητας, επιτέλους, δείχνει ότι θα πέσει από το όριο συναγερμού, που είναι το 4. Ο δείκτης που ξεπέρασε ακόμα και το 10 κάποιες μέρες, σήμερα είναι στο 4,3 με 63.048 τεστ!

Η πτώση του δείκτη θετικότητας είναι σταθερή, τουλάχιστον τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Την περασμένη Πέμπτη για παράδειγμα, ήταν στο 5,8… 

Αναστροφή χωρίς δικαιολογίες

Όπως θα δείτε λοιπόν, στις εικόνες του MEGA, οι αστυνομικοί που κάνουν τους ελέγχους στα διόδια, δεν δέχονται δικαιολογίες, καθώς οι εντολές τους είναι σαφής: Όσοι δεν έχουν σχετική βεβαίωση, δεν περνάνε τα διόδια προς την ελληνική επαρχία…

Ο σχεδιασμός της Αστυνομίας, περιλαμβάνει εκατοντάδες μπλόκα κατά μήκος των εθνικών οδών, στα λιμάνια αλλά και τα πορθμεία της χώρας καθώς οι θαλάσσιες μεταφορές, δεν έχουν απελευθερωθεί. Μάλιστα, για να αποτρέψουν και τους πιο… πονηρούς, θα υπάρχουν μπλόκα και στους παραδρόμους των εθνικών οδών. 

 

To άρθρο Κορονοϊός: Μάχη για να κρατηθεί στο όριο ο δείκτης θετικότητας – Μπλόκα παντού φρενάρουν το «Πάσχα στο χωριό» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αθηνα Σκορδιαλου

Next Post

Επίθεση στο Καπιτώλιο: Διώξεις σε ακόμη 100 άτομα

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε σήμερα ότι αναμένει να ασκήσει διώξεις σε τουλάχιστον 100 άτομα για τη συμμετοχή τους στην επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Πλέον ο αριθμός των κατηγορούμενων για την εισβολή στο Καπιτώλιο αναμένεται να ξεπεράσει τους 500. «Πάνω από 400 άτομα έχουν κατηγορηθεί για […]
Αρέσει σε %d bloggers: