Το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ξεκίνησε την εμπορική λειτουργία του

i-news24

Το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ξεκίνησε την εμπορική λειτουργία του

Το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ξεκίνησε σήμερα την εμπορική λειτουργία του, ανακοίνωσαν στο Twitter οι ηγέτες της χώρας του Κόλπου.

Το εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας Μπαράκα στο εμιράτο του Αμπού Ντάμπι είναι ο πρώτος πυρηνικός σταθμός στον αραβικό κόσμο και η κατασκευή του εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της πετρελαιοπαραγωγού χώρας να διαφοροποιήσει το ενεργειακό της μείγμα.

“Τα πρώτα μεγαβάτ από το πρώτο αραβικό πυρηνικό εργοστάσιο εισήλθαν στο εθνικό δίκτυο παραγωγής ενέργειας”, έγραψε στο Twitter ο αντιπρόεδρος σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ-Μακτούμ.

Ο ντε φάκτο ηγέτης του Αμπού Ντάμπι, πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ-Ναχιάν, είπε πως είναι ένα ιστορικό ορόσημο για τη χώρα, η οποία γιορτάζει φέτος τα 50 χρόνια από τη δημιουργία της.

Η κατασκευή του Μπαράκα αντιμετώπισε καθυστερήσεις καθώς η χώρα κτίζει μια πυρηνική βιομηχανία από το μηδέν.

Η Μονάδα 1 έλαβε άδεια λειτουργίας από τη ρυθμιστική αρχή πυρηνικής ενέργειας το 2020, τρία χρόνια μετά την προγραμματιζόμενη έναρξή της το 2017.

Τον περασμένο Αύγουστο, η Μονάδα 1 συνδέθηκε με το εθνικό δίκτυο ενέργειας και τον Δεκέμβριο έφθασε στο 100% της δυναμικότητας του πυρηνικού αντιδραστήρα στη διάρκεια δοκιμών.

Η Μονάδα 2 έλαβε άδεια λειτουργίας φέτος τον Μάρτιο.

Όταν ολοκληρωθεί, το Μπαράκα, το οποίο κατασκευάζεται από την Korea Electric Power Corp (KEPCO), θα έχει τέσσερις αντιδραστήρες συνολικής δυναμικότητας 5.600 μεγαβάτ (MW) — που θα καλύπτουν περίπου το 25% της ανώτατης ζήτησης ενέργειας των ΗΑΕ.

To άρθρο Το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ξεκίνησε την εμπορική λειτουργία του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αθηνα Σκορδιαλου

Next Post

Σουδάν: 50 οι νεκροί από τις φυλετικές συγκρούσεις στο Δυτικό Νταρφούρ

Χάος επικρατεί στο Σουδάν όπου τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε φυλετικές συγκρούσεις που μαίνονται από το Σάββατο στην Ελ Τζενέινα, πρωτεύουσα του Δυτικού Νταρφούρ. Η συγκεκριμένη περιοχή του Σουδάν έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ανακοίνωσε σήμερα η Ιατρική Επιτροπή της ταραγμένης αυτής περιοχής της χώρας. “Η Επιτροπή καταμέτρησε 32 νέα […]
Αρέσει σε %d bloggers: