Παπαθανάσης: Άνοιγμα της εστίασης μετά το Πάσχα αλλά μόνο έξω

i-news24

Παπαθανάσης: Άνοιγμα της εστίασης μετά το Πάσχα αλλά μόνο έξω

Τραπεζάκια έξω ετοιμάζονται να βγάλουν οι καταστηματάρχες μετά το Πάσχα. Το αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης το είπε ξεκάθαρα: η εστίαση θα επαναλειτουργήσει μετά το Πάσχα σε εξωτερικούς χώρους. 

«Όταν θα είμαστε στην κατάλληλη στιγμή, θα επιτραπεί να λειτουργήσει η εστίαση. Προφανώς, το βλέπουμε κάποια στιγμή μετά το Πάσχα. Έχουμε μια χώρα που μπορεί να λειτουργήσει η εστίαση και σε εξωτερικούς χώρους. Πέρυσι ξεκινήσαμε την λειτουργία της εστίασης σε εξωτερικούς και ημι-υπαίθριους χώρους. Υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσει έτσι. Φαίνεται όμως ότι αυτό θα συμβεί μετά το Πάσχα», είπε ο Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας το πρωί της Τρίτης (06.04.2021) στο MEGA.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, μέσα στον Μάιο θα εκταμιευθούν οι πόροι του πακέτου στήριξης για την εστίαση.

Σε ό,τι αφορά στον τουρισμό, ο Νίκος Παπαθανάσης τόνισε ότι θα επαναλειτουργήσει, ανεξαρτήτως του πότε θα λειτουργήσει αυτόνομα ο κλάδος της εστίασης. «Σε ένα κατάλυμα ή όποιος μένει σε ένα ξενοδοχείο, μπορεί να φάει. Η εστίαση που σχετίζεται με τον τουρισμό θα λειτουργήσει. Το πότε θα λειτουργήσει ανεξάρτητα η εστίαση θα περιμένουμε να μας το πουν οι ειδικοί».

Click4more Μετακινήσεις από νομό σε νομό και Πάσχα στο χωριό υπό όρους – Ανοίγουν τα Λύκεια από Δευτέρα

Όπως και άλλοι συνάδελφοί του αλλά και ο γγ Εμπορίου, ο Νίκος Παπαθανάσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξανακλείσει το λιανεμπόριο «αν υπάρξει εκρηκτική εξέλιξη των κρουσμάτων. Δεν μπορεί να αποκλειστεί κάτι. Πρώτα από όλα προστατεύουμε την δημόσια υγεία».

Στο ερώτημα αν οι υπουργοί πιέζουν την επιτροπή των ειδικών για την άρση των μέτρων, υποστήριξε ότι «κάθε υπουργείο όταν καλείται δίνει προτάσεις για το πώς θα λειτουργήσει η δραστηριότητα που σχετίζεται με αυτό. Θέτουμε τους κανόνες και οι επιστήμονες βλέπουν αν αυτό χωρά στο μοντέλο τους, πόσο επηρεάζεται η κινητικότητα και η διασπορά του ιού, και μετά αποφασίζουν».

Για το αλαλούμ στο λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη Αχαΐα, ο Νίκος Παπαθανάσης είπε: «Το υπουργείο Ανάπτυξης θέλει η οικονομία να είναι ανοικτή. Η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων πρέπει να μετρήσει την διασπορά του ιού στις περιοχές αυτές. Υπήρξε ξαφνική έξαρση κρουσμάτων μεταξύ Τετάρτης – Παρασκευής και ελήφθη μια διαφορετική απόφαση. Θα συνεδριάσει η Επιτροπή και θα μας πει αν μπορούμε να ανοίξουμε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα».

 

To άρθρο Παπαθανάσης: Άνοιγμα της εστίασης μετά το Πάσχα αλλά μόνο έξω δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Μαιρη Καλουτσακη

Next Post

ΕΛΓΑ: Ενίσχυση 1,6 εκατ. ευρώ για 915 δικαιούχους

Oι κρατικές οικονομικές ενισχύσεις που θα καταβάλλει αύριο, Τετάρτη 7 Απριλίου ο ΕΛΓΑ αγγίζουν τα 1.668.658,45 εκατ. ευρώ.  Οι ενισχύσεις αφορούν 915 δικαιούχους παραγωγούς των Προγραμμάτων Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων που ολοκλήρωσαν την αποκατάσταση των ζημιών στις πληγείσες γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις ή είναι δικαιούχοι ενισχύσεων για απώλεια παραγωγής. Κατά κύριο λόγο […]
Αρέσει σε %d bloggers: