Ν. Παπαθανάσης: Μετά το Πάσχα το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους

i-news24

Μετά το Πάσχα “βλέπει” ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης την επαναλειτουργία της εστίασης αρχής γενομένης από τους εξωτερικούς χώρους.

«Όταν θα είμαστε στην κατάλληλη στιγμή, θα επιτραπεί να λειτουργήσει η εστίαση. Προφανώς, το βλέπουμε κάποια στιγμή μετά το Πάσχα. Έχουμε μια χώρα που μπορεί να λειτουργήσει η εστίαση και σε εξωτερικούς χώρους. Πέρυσι ξεκινήσαμε την λειτουργία της εστίασης σε εξωτερικούς και ημι-υπαίθριους χώρους. Υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσει έτσι. Φαίνεται όμως ότι αυτό θα συμβεί μετά το Πάσχα» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός σε συνέντευξή του στο MEGA, ενώ γνωστοποίησε ότι εντός του Μαΐου θα εκταμιευθούν οι πόροι του πακέτου στήριξης της εστίασης.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε, ότι ο τουρισμός που έχει σχέση με την εστίαση, θα επαναλειτουργήσει, ανεξαρτήτως του πότε θα λειτουργήσει αυτόνομα ο κλάδος της εστίασης. «Σε ένα κατάλυμα ή όποιος μένει σε ένα ξενοδοχείο, μπορεί να φάει. Η εστίαση που σχετίζεται με τον τουρισμό θα λειτουργήσει. Το πότε θα λειτουργήσει ανεξάρτητα η εστίαση θα περιμένουμε να μας το πουν οι ειδικοί».

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στη λειτουργία του λιανεμπορίου και το ενδεχόμενο να ξανακλείσει είπε: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί κάτι. Πρώτα από όλα προστατεύουμε την δημόσια υγεία».

Στο ερώτημα αν οι υπουργοί πιέζουν την επιτροπή των ειδικών για την άρση των μέτρων, υποστήριξε ότι «κάθε υπουργείο όταν καλείται δίνει προτάσεις για το πώς θα λειτουργήσει η δραστηριότητα που σχετίζεται με αυτό. Θέτουμε τους κανόνες και οι επιστήμονες βλέπουν αν αυτό χωρά στο μοντέλο τους, πόσο επηρεάζεται η κινητικότητα και η διασπορά του ιού, και μετά αποφασίζουν».

Όσον αφορά την απόφαση για μη επαναλειτουργία του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη Αχαΐα ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης θέλει η οικονομία να είναι ανοικτή» και ειδικά για τις περιοχές αυτές -όπως είπε- «η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων πρέπει να μετρήσει την διασπορά του ιού στις περιοχές αυτές. Υπήρξε ξαφνική έξαρση κρουσμάτων μεταξύ Τετάρτης – Παρασκευής και ελήφθη μια διαφορετική απόφαση. Θα συνεδριάσει η Επιτροπή και θα μας πει αν μπορούμε να ανοίξουμε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Βιβή Παπαστεφάνου

Next Post

Ολοκαίνουργιο Jeep Compass με εντελώς νέο εσωτερικό

Ήρθε η ώρα για το δημοφιλές μοντέλο της Jeep, το Compass (το πρώτο που έρχεται στην Ευρώπη υπό το σχήμα της Stellantis) να μας συστηθεί ανανεωμένο και βελτιωμένο στα σημεία! Όλο αυτό το διάστημα η εταιρεία τηρούσε σιγήν ιχθύος για την τρίτη γενιά του και δεν είχε αφήσει να διαρρεύσουν […]
Αρέσει σε %d bloggers: