Ισπανία: Βουτιά 93,6% στις τουριστικές αφίξεις τον Φεβρουάριο λόγω του lockdown

i-news24

Ισπανία: Βουτιά 93,6% στις τουριστικές αφίξεις τον Φεβρουάριο λόγω του lockdown

Καταποντίστηκαν οι τουριστικές αφίξεις στην Ισπανία τον Φεβρουάριο καταγράφοντας βουτιά 93,6%, καθώς οι επισκέπτες έμειναν μακριά από τα μπαρ και τις παραλίες της χώρας, η οποία συνήθως είναι αυτή με τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό τουριστών στον κόσμο.

Ο διεθνής τουρισμός στην Ισπανία κατέγραψε βουτιά 80% στα 19 εκατ. επισκέπτες πέρυσι –το χαμηλότερο επίπεδο από το 1969– καθώς έγινε αισθητός ο αντίκτυπος από τους περιορισμούς λόγω του κορονοϊού.

Η τάση αυτή συνεχίστηκε κατά τους δύο πρώτους μήνες του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η εθνική στατιστική υπηρεσία, σε μια ακόμα κακή είδηση για τη χώρα στην οποία ο τουρισμός αντιστοιχούσε σε πάνω από το ένα δέκατο του ΑΕΠ της.

Η Ισπανία υποδέχθηκε 284.311 ξένους τουρίστες τον Φεβρουάριο, κατά 34,6% λιγότερους σε σχέση με τον Ιανουάριο. Τα διεθνή τουριστικά έσοδα μειώθηκαν κατά 93,3% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο, θέτοντας σε κίνδυνο πολλές επιχειρήσεις.

Ενώ οι περισσότεροι τουρίστες ήλθαν από τη Γαλλία, ένας στους τέσσερις ταξιδιώτες τον Φεβρουάριο, ο αριθμός των Γάλλων μειώθηκε κατά 87,4% από τον Φεβρουάριο του 2020, τον τελευταίο μήνα πριν την πανδημία.

Πολλοί Γάλλοι, κουρασμένοι από το lockdown στη δική τους χώρα, περνούν τα σύνορα για να πάνε σε μπαρ και εστιατόρια σε περιοχές όπως η Μαδρίτη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ινστιτούτου Funcas, η συνεισφορά του τουρισμού στην ισπανική οικονομία μειώθηκε στο 4% με 5% πέρυσι από περίπου 12% το 2019.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

To άρθρο Ισπανία: Βουτιά 93,6% στις τουριστικές αφίξεις τον Φεβρουάριο λόγω του lockdown δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Σοφια Βαλσαμη

Next Post

Καταγγελία «βόμβα» για παντρεμένο ποδοσφαιριστή! «Με άφησε έγκυο και κάνει πως δεν με ξέρει»

“Βόμβα” στον χώρο της Premier League βάζει η Ζακλίν Πινέιρο, η οποία προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες για παντρεμένο παίκτη του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο, ο οποίος την άφησε έγκυο και έκτοτε κάνει πως δεν την ξέρει. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η εν λόγω κυρία στη Sun, ο παντρεμένος ποδοσφαιριστής είχε […]
Αρέσει σε %d bloggers: