Εξαδάκτυλος για Πάσχα: «Ναι» σε μετακίνηση μεταξύ νομών με ίδιο ιϊκό φορτίο

i-news24

Εξαδάκτυλος για Πάσχα: «Ναι» σε μετακίνηση μεταξύ νομών με ίδιο ιϊκό φορτίο

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού μίλησε το πρωί της Τρίτης (6/4) ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Τοποθέτησε χρονικά την αποσυμπίεση ίσως και πριν τα τέλη Απριλίου υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα συνεχιστούν νυχτερινές εκδηλώσεις χιλιάδων ατόμων ή δεν θα δούμε κοσμοπλημμύρα στην Ερμού.

Ο κ. Εξαδάκτυλος χαρακτήρισε «τρομακτικά επικίνδυνο» το άνοιγμα Δημοτικών και Γυμνασίων πριν από το Πάσχα. Για τα Λύκεια τόνισε ότι δεν έχει γίνει ακόμη συζήτηση στην επιτροπή ούτε έχει αποφασιστεί εάν θα ανοίξουν τη Δευτέρα και πρόσθεσε πως πιθανότητα η συνεδρίαση για το θέμα αυτό θα γίνει αύριο Τετάρτη ή την Παρασκευή.

Click4more: Βατόπουλος: Αβέβαιο το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα – Δύσκολο το Πάσχα στο χωριό

Τάχθηκε υπέρ της απελευθέρωσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό το Πάσχα αλλά μόνο μεταξύ περιοχών με το ίδιο ιικό φορτίο και για όσους διαθέτουν δευτερεύουσα κατοικία, λέγοντας πως κάτι τέτοιο όχι μόνο είναι απολύτως λογικό και αναγκαίο αλλά θα βοηθήσει κιόλας καθώς θα αποσυμπιεστούν οι ανοιχτοί χώροι αστικών κέντρων.

«Σε αυτό μπορούμε να κινηθούμε. Δεν μπορούμε όμως να κινηθούμε όμως από κόκκινες περιοχές προς περιοχές με χαμηλότερα επιδημιολογικά φορτία ή προς τον τουρισμό που είχαμε κάθε Πάσχα στην πατρίδα μας γιατί θα αντιμετωπίσουμε τεράστια προβλήματα μετά», προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

To άρθρο Εξαδάκτυλος για Πάσχα: «Ναι» σε μετακίνηση μεταξύ νομών με ίδιο ιϊκό φορτίο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Βασω Δελημητρου

Next Post

Pink Floyd και AC/DC πάνε βόλτα με Ferrari 250 GTO!

Μουσική και αυτοκίνητο διατηρούν άριστες σχέσεις. Όχι μόνο από τη συμμετοχή εξωτικών κατασκευών σε video clips ή τον διαγωνισμό μεγαλύτερης ζάντας, που κάνουν οι rappers. Στο χώρο του πενταγράμμου υπάρχουν αυθεντικοί petrolheads, που μια φόρα στο τόσο συναντιούνται και χαρίζουν στιγμές για ενθύμιο. Όπως όταν βλέπεις τον ντράμερ των Pink […]
Αρέσει σε %d bloggers: