Ανειλικρινής η δήλωση συγγνώμης για την επίθεση με βιτριόλι υποστηρίζει ο δικηγόρος της Ιωάννας (video)

i-news24

Κατηγορηματικός  ήταν ως προς τις προθέσεις της κατηγορουμένης  ο δικηγόρος της Ιωάννας, Νίκος Αλεξανδρής, που μίλησε στην ΕΡΤ για την υπόθεση της επίθεση με βιτριόλι.  Αξιολογώντας την απολογία της 36χρονης, ο κ. Αλεξανδρής  τη χαρακτήρισε «τυπική» καθώς όπως επισημαίνει δεν υπήρξε  τίποτε άλλο από μια απλή δήλωση συγγνώμης, προφανώς ανειλικρινής και σχεδιασμένη χωρίς να υπάρχουν απαντήσεις ακόμη και στα απλούστερα ερωτήματα.

“Η όλη ενέργεια δεν μπορεί να εκληφθεί σοβαρά ως προσπάθεια ομολογίας ή έκφρασης συγγνώμης. Είναι προφανές ότι εντάσσεται στο πλαίσιο ενός καλά οργανωμένου σχεδίου για να μπορέσει να διεκδικήσει  αργότερα τα όποια ελαφρυντικά ενδεχομένως θεωρεί ότι έχει και είναι επίσης προφανές”, ανέφερε ο κ. Αλεξανδρής και πρόσθεσε ότι “η όλη της συμπεριφορά αποσκοπεί στο να επηρεάσει την κοινή γνώμη ότι δεν εζήτησε  έστω μια συγγνώμη”.

“Δεν είναι «έντιμη» στάση στην ανάκριση, η μόνη απάντηση που δίνει να είναι θα «μιλήσω στο δικαστήριο» και από την άλλη υποβολιμαία να λέει, «δικαιούμαι μια δεύτερη ευκαιρία και μια δίκαιη δίκη». Δεν είναι συνεπής έστω και στις στοιχειώδης υποχρεώσεις της   η κατηγορουμένη”, σχολίασε ο κ. Αλεξανδρής.

Στο ερώτημα πώς εξέλαβε η Ιωάννα την κίνηση της 36χρονης, μετέφερε την οργή και την απογοήτευσή της καθώς, όπως είπε, “η πολύπαθη πελάτισσα του περίμενε να ακούσει μια εξήγηση για όλα αυτά. Φυσικά δεν εξέλαβε και η ίδια την δήλωση αυτή ως απολογία καθώς περίμενε μια ειλικρινή συγγνώμη κα δη ύστερα από ένα χρόνο”, σημείωσε ο κ. Αλεξανδρής.

Ο κ. Αλεξανδρής  εκτίμησε ότι  η δίκη θα προσδιοριστεί προς το τέλος Ιουνίου ή σε άλλη περίπτωση στα μέσα του Σεπτεμβρίου, ώστε να μην  υπάρχει και θέμα αποφυλακίσεως της δράστιδας. Στη δίκη, υπογράμμισε, ότι “θα ακουστούν πράγματα  που θα μετατρέψουν σε οργή το σημερινό σοκ της κοινής γνώμης” και θεωρεί δεδομένο ότι “υπήρχε συνεργός ανεξάρτητα αν αυτός θα προσαχθεί κατηγορούμενος”. Ο ίδιος φρονεί ότι “τελικά η υπόθεση θα διεξαχθεί με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας όπως και εξ αρχής παραπέμφθηκε η κατηγορουμένη”.

www.ertnews.gr

Παντιάς Ζαχαριάδης

Next Post

Euro 2020: Φίλαθλοι στα γήπεδα και των 12 πόλεων

Ολες και οι 12 πόλεις υποδοχής του Euro 2020 (11/6-11/7,) έχουν δηλώσει στην UEFA ότι θα έχουν φιλάθλους στα γήπεδά τους, όπως ανέφερε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail. Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, είχε προειδοποιήσει αυτές τις πόλεις ότι θα χάσουν το δικαίωμα φιλοξενίας, εάν δεν επιβεβαιώσουν έως αύριο […]
Αρέσει σε %d bloggers: