Αντιδράσεις για τις εξαγγελίες Σταϊκούρα: Μετά το καψόνι, ανεπαρκές επίδομα (video)

i-news24

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων στις εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών.

“Μετά το καψόνι, ένα ανεπαρκές επίδομα”, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εξαγγελίες από τον υπουργό Οικονομικών και καταλογίζει στην κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι αφού ανακοίνωσε άνοιγμα καταστημάτων, το ακύρωσε, αφού πρώτα έβαλε τους καταστηματάρχες να χρεωθούν.

Το αίτημα να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής των ειδικών δεδομένου του ανοίγματος της αγοράς επανέλαβε σε συνέντευξή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος, κάνοντας λόγο για ένα ζήτημα “θεσμικό”, για “ζήτημα δημοκρατίας”, τονίζοντας ότι, ανοίξει δεν ανοίξει η αγορά χρειάζονται μέτρα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου τόνισε πως απαιτείται “άμεση ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους των επιχειρήσεων, με διαγραφή μέρους του, κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στις πληττόμενες επιχειρήσεις, και μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέες ενισχύσεις”. “Αυτά θα περιορίσουν την ύφεση και θα κλείσουν τις πληγές της πανδημίας”, είπε.

Η τομεάρχης Οικονομικών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου  τόνισε:

Ο κ. Μητσοτάκης, μετά το καψόνι του στους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας και της Κοζάνης, σήμερα υποχρεώθηκε να ανακοινώσει ένα ανεπαρκές επίδομα σε μέρος των πληττόμενων επιχειρήσεων, θεωρώντας πως έτσι θα ελέγξει τις αντιδράσεις. Μάταια. Η αγανάκτηση για την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης δεν καλύπτεται.

Σφοδρή είναι η κριτική και από το Κίνημα Αλλαγής.

“Η κυβέρνηση τρέχει πίσω από τις εξελίξεις χρησιμοποιώντας μπαλώματα για να καλύψει όσα δημιούργησε το αλαλούμ της”, τόνισε ο Παύλος Χρηστίδης.

Για “ψίχουλα” κάνει λόγο η Ελληνική Λύση, ανακοινώντας:

“Η απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης μετά τις μαζικές αντιδράσεις επαγγελματιών, εργαζομένων και απλών πολιτών για το συνεχιζόμενο έγκλημα του καθολικού κλεισίματος και τις παλινωδίες συνιστά προσβολή για τον ελληνικό λαό”.

Από το γραφείο Τύπου του ΜέΡΑ25 ανακοινώθηκε: “Μετά το απίστευτο χάος, τις παλινωδίες και τον τρομερό εμπαιγμό σε βάρος του εμπορικού κόσμου σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη, η Κυβέρνηση σήμερα προχώρησε σε εξαγγελία για έκτακτη οικονομική ενίσχυση”.

ΕΡτ1-Ρεπορτάζ: Κώστας Σκουλάς

 

www.ertnews.gr

Σοφία Χούντα

Next Post

Τουρκία: Κάλεσμα Ντεμιρτάς στα κόμματα της αντιπολίτευσης να ενωθούν απέναντι στον Ερντογάν

Ο πρώην επικεφαλής του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο οποίος είναι φυλακισμένος από το 2016 παρά τις εκκλήσεις των Δυτικών για την απελευθέρωσή του, δήλωσε πως η τουρκική αντιπολίτευση θα πρέπει να ενωθεί κατά της αυξανόμενης καταπίεσης και των κινήσεων που αποσκοπούν στη διαίρεσή της, στις οποίες περιλαμβάνεται […]
Αρέσει σε %d bloggers: