Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα όλοι οι παράγοντες της Δικαιοσύνης

i-news24

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα όλοι οι παράγοντες της Δικαιοσύνης

Ειδικότερα σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τονίζει πως από «αύριο βρίσκονται καθημερινά εκτεθειμένοι στην πανδημία χιλιάδες δικαστικοί λειτουργοί, δικαστικοί υπάλληλοι, δικηγόροι και πολίτες που θα μεταβαίνουν σε μεγάλα Δικαστήρια της χώρας χωρίς προηγούμενο εμβολιασμό».

Ειδικά για το Πρωτοδικείο της Αθήνας πάνω από 2.000 πολίτες και παράγοντες θα συγκεντρώνονται καθημερινά, τονίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, προσθέτοντας «είναι η μεγαλύτερη και μαζικότερη συγκέντρωση ανθρώπινου προσωπικού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της δικαστικής ένωσης έχει ως εξής:

«Μετά από πολλές παλινωδίες και αυτοαναιρέσεις χωρίς κανέναν προηγούμενο διάλογο με τις Δικαστικές Ενώσεις, το Υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε την διεύρυνση του πλαισίου λειτουργίας των Δικαστηρίων από αύριο. Τη στιγμή που τα κρούσματα από covid βρίσκονται σταθερά πάνω από 3.000 ημερησίως, με το μεγαλύτερο αριθμό νεκρών τους τελευταίους μήνες και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας υπερπλήρεις, με πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα σε δικαστές την προηγούμενη εβδομάδα στο Πρωτοδικείο Πειραιά, η απόφαση του Υπουργείου μοιάζει τουλάχιστον επικίνδυνη.

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Κίνδυνος για τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων στα Δικαστήρια

Και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων συνεχίζει, σημειώνοντας πως «από αύριο θα βρίσκονται καθημερινά εκτεθειμένοι στην πανδημία χιλιάδες δικαστικοί λειτουργοί, δικαστικοί υπάλληλοι, δικηγόροι και πολίτες που θα μεταβαίνουν σε μεγάλα Δικαστήρια της χώρας χωρίς προηγούμενο εμβολιασμό.

Μια πρόχειρη εκτίμηση υπολογίζει πάνω από 2.000 τους πολίτες και τους παράγοντες της δίκης που θα συγκεντρώνονται καθημερινά στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Είναι η μεγαλύτερη και μαζικότερη συγκέντρωση ανθρώπινου προσωπικού.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σεβόμενη τις αποφάσεις των ειδικών της Υγείας δε ζήτησε ποτέ «ειδική μεταχείριση», γι’ αυτό και τώρα που έφτασε η σειρά του εμβολιασμού του προσωπικού προτεραιότητας για τις κρίσιμες λειτουργίες του Κράτους, δικαιούται να ζητά την άμεση υλοποίηση του σχεδιασμού. Δεν μπορούμε να δεχθούμε την διακινδύνευση της υγείας και της ζωής όσων καθημερινά θα συνωστίζονται στα Δικαστήρια. Είναι πλέον απαίτηση ο προηγούμενος εμβολιασμός όλων των παραγόντων της Δικαιοσύνης προκειμένου να λειτουργήσουν τα Δικαστήρια.

Εντός της εβδομάδας θα συγκληθεί έκτακτο ΔΣ ώστε να εκτιμήσει την κατάσταση και να καθορίσει την περαιτέρω δράση», καταλήγει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

To άρθρο Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα όλοι οι παράγοντες της Δικαιοσύνης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Ανδρεας Μορφοπουλος

Next Post

Η επίδραση των καιρικών συνθηκών στα αθλήματα και στο στοίχημα

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για ποιο λόγο είναι τόσο δημοφιλή τα σπορ στοιχηματικά; Οι παράγοντες που καθορίζουν το αποτέλεσμα ενός αγώνα είναι αναρίθμητοι και σίγουρα αυτό δεν εξαρτάται μονάχα από τη δυναμική των δύο ομάδων που κοντράρονται. Αυτό που αναφέρουν χαρακτηριστικά όλοι οι στοιχηματικοί οδηγοί που βρίσκονται στο διαδίκτυο είναι πως […]
Αρέσει σε %d bloggers: