ΚΙΝΑΛ: Άμεση δράση για τις επιχειρήσεις των τριών περιφερειών που δεν ανοίγουν

i-news24

Στο θέμα της αναστολής ανοίγματος του λιανεμπορίου στις Περιφέρειες Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης, αναφέρεται ο Τομέας Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας του Κινήματος Αλλαγής.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: “Σε απόλυτο οικονομικό αδιέξοδο οδηγείται ο εμπορικός κόσμος στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας μετά τη χθεσινοβραδινή απόφαση για παράταση του lockdown μέχρι τις 12 Απριλίου.

Και αυτό γιατί πιστεύοντας τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, οι επιχειρηματίες των συγκεκριμένων περιοχών, μετά από δύο μήνες αναγκαστικού κλεισίματος, προχώρησαν στις απαιτούμενες ενέργειες για το άνοιγμα (καθαριότητες, απολυμάνσεις, τοποθετήσεις προϊόντων, παραγγελίες, προγράμματα εργαζομένων κ.α.), ξοδεύοντας χρήματα και πόρους πολύτιμους σε μια ήδη επιβαρυμένη περίοδο για αυτές. Εις μάτην όμως.

Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση, χωρίς (όπως αποδείχτηκε) την έγκριση της επιστημονικής επιτροπής, παρά την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων από τη Δευτέρα, ανακοίνωσε μέτρα με μοναδικό κριτήριο την επικοινωνιακή της επιβίωση”.

Ακολούθως το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει πως: “Όμως τώρα, τα λόγια είναι ακόμη περισσότερη φτώχεια και η αναζήτηση ευθυνών δεν λύνει το πρόβλημα στο άδειο ταμείο της κάθε μικρής και μικρομεσαίας επιχείρησης. Το Κίνημα Αλλαγής προτείνει άμεση δράση για τις επιχειρήσεις των τριών αυτών περιφερειών που έπεσαν θύματα όχι μόνο της πανδημίας αλλά και της προχειρότητας και αναξιοπιστίας της κυβέρνησης:

1. Αποζημίωση ειδικού σκοπού για τις επιχειρήσεις, που ανήκουν στους πληττόμενους ΚΑΔ, ως ελάχιστο μέτρο στήριξης της πραγματικής οικονομίας που βρίσκεται σε οριακό σημείο.

2. Μη επιστρεπτέα προκαταβολή για τον μήνα Απρίλιο και όσο θα συνεχίζεται το lockdown για το σύνολο των πληττόμενων επιχειρήσεων.

3. Μηδενική υποχρέωση καταβολής ενοικίου (με αντίστοιχη χρηματική επιδότηση από την πολιτεία) για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Τέλος, απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας αλλά και τον εμπορικό κόσμο που θα λειτουργήσει τα καταστήματα του από τη Δευτέρα, να φροντίσουμε με απόλυτο τρόπο για την τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Για να μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές, για να μπορέσει τουλάχιστον η επερχόμενη πασχαλινή εμπορική περίοδος, να αποτρέψει τα μαζικά λουκέτα στον εμπορικό κλάδο”.

www.ertnews.gr

Νάσος Μπράτσος

Next Post

Παναθηναϊκός: Κατεδάφιση της Λεωφόρου μόνο αφού παραδοθεί ο Βοτανικός

Να αποκλείσει κάθε πιθανότητα κατεδάφισης του γηπέδου της Λεωφόρου πριν το γήπεδο στον Βοτανικό να είναι ετοιμοπαράδοτο, θέλει ο Παναθηναϊκός. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές, θα ζητήσει από τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, να αφαιρεθεί να θέσει ως απαραίτητη προϋπόθεση για το γκρέμισμα της Λεωφόρου να έχουν δοθεί […]
Αρέσει σε %d bloggers: