Φθιώτιδα: Βρήκε στο πατρικό της χειροβομβίδες και όπλα

i-news24

Αντιμέτωπη με χειροβομβίδες και όπλα βρέθηκε την πρωταπριλιά μια 54χρονη, όταν επισκέφθηκε το σπίτι των προγόνων της, στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας, το οποίο παραμένει ακατοίκητο εδώ και πολλά χρόνια.

Καθώς βρισκόταν σε ένα δωμάτιο του σπιτιού, εντόπισε μια χειροβομβίδα. Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία και στην συνέχεια ειδοποιήθηκαν οι πυροτεχνουργοί του στρατού για την εξουδετέρωσή της.

Όταν την επομένη μέρα, έφτασε το κλιμάκιο των πυροτεχνουργών και κατά τη διάρκεια του ελέγχου που πραγματοποίησαν στο σπίτι, μεταξύ άλλων βρήκαν:

• τέσσερις αμυντικές χειροβομβίδες, • ένα περίστροφο του 1881, • ένα περίστροφο του 1873,

• ένα πιστόλι των 9 mm του 1912,

• δύο γεμιστήρες τυφεκίου, • 397 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και

• 57 κάλυκες. Τα όπλα κατασχέθηκαν από το ΑΤ Αμφίκλειας – Ελάτειας, ενώ οι πυροτεχνουργοί κατέστρεψαν με ελεγχόμενη έκρηξη το υπόλοιπο πολεμικό υλικό σε ανοιχτό χώρο σε περιοχή της Αμφίκλειας. Χειροβομβίδα και στην Αταλάντη.

Σε άλλη περίπτωση, στην Αταλάντη, νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής μια 63χρονη βρήκε στην αυλή του σπιτιού της μια χειροβομβίδα παλαιού τύπου, πιθανόν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Και στην περίπτωση αυτή ειδοποιήθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας και ειδικοί μετέβησαν το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή προκειμένου να τη συλλέξουν και να την εξουδετερώσουν.

Ρεπορτάζ: Βάσω Γκόρου

www.ertnews.gr

Δήμητρα Λαχουρή

Next Post

Αμηχανία στο Σου Κου Family με τον Βαλάντη και τις δηλώσεις του για τον Γιάννη Πάριο

Ο Βαλάντης κάθισε στον καναπέ του Σου Κου Family και τοποθετήθηκε ξανά μπροστά στην Αντελίνα και στον Χάρη Βαρθακούρη για τις δηλώσεις που είχε κάνει κατά το παρελθόν για τον Γιάννη Πάριο. Ο τραγουδιστής έκανε λόγο για δηλώσεις που παρερμηνεύθηκαν κι είπε στους παρουσιαστές: «Κάποιες φορές λέμε την άποψή μας […]
Αρέσει σε %d bloggers: