Το χαβά του ο Ακάρ, κατηγορεί την Ελλάδα για προβοκάτσια: «Τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ»

i-news24

Το χαβά του ο Ακάρ, κατηγορεί την Ελλάδα για προβοκάτσια: «Τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ»

Η Τουρκία έχει ειρηνική στάση αλλά η Ελλάδα αυξάνει την ένταση. Τάδε έφη Χουλουσί Ακάρ, που επιμένει να υποστηρίζει ότι τα νησιά δεν έχουν ούτε υφαλοκρηπίδα ούτε ΑΟΖ.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, σε ακόμη ένα παραλήρημα κατά της Ελλάδας, κατηγόρησε τη χώρα μας πως δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο (!). Οι Έλληνες χρησιμοποιούν απειλητικές γλώσσα, υποστήριξε ο Χουλουσί Ακάρ.  

Click4more Νέα ένταση στα ελληνοτουρκικά: Το Γιαβούζ επιστρέφει στην Ανατολική Μεσόγειο

«Παρά την εποικοδομητική, ειρηνική στάση μας και παρά τη στάση μας για διαβουλεύσεις, δυστυχώς οι Έλληνες γείτονες μας συνεχίζουν τις προβοκατόρικες ενέργειες και αυξάνουν την ένταση. Χρησιμοποιούν απειλητική γλώσσα με σκοπό να φτάσουν σε κάποιους στόχους. Κάθε φορά τονίζουμε πως αυτές οι κινήσεις είναι άσκοπες, καμία απειλή δεν έχει καμία επίπτωση στη χώρα μας, στο λαό μας και στις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Με αυτές τις μεθόδους και τις ενέργειες δεν θα φτάσουν πουθενά», είπε ο Χουλουσί Ακάρ σε συνέντευξή του κατά την επίσκεψή του στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ, Μανώλης Κωστίδης.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ισχυρίστηκε πως «παρά τις ενέργειες μας που κάνουμε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, οι Έλληνες γείτονες μας συνέχεια φθείρουν το διεθνές δίκαιο και ζητούν πράγματα και έχουν ρητορική εκτός δικαίου. Πρέπει να καταλάβουν πως δεν μπορούν να φτάσουν πουθενά. Τους καλούμε να συμπεριφερθούν σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο».

Και για άλλη μια φορά εξέφρασε την άποψη της Τουρκίας πως τα νησιά δεν μπορούν να διαθέτουν υφαλοκρηπίδα. «Εμείς ξέρουμε πως το Διεθνές Δικαστήριο έχει αποφανθεί πως τα νησιά δεν έχουν και δεν μπορούν να έχουν υφαλοκρηπίδα και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Αυτό πρέπει να το ξέρουν και να αποδεχθούν αυτές τις αρχές. Πρέπει να καταλάβουν πως δεν μπορούν να φτάσουν με κάποιες μεθοδεύσεις, με κάποιες εξαπατήσεις και με κάποιες ψευδαισθήσεις. Ίσως βρουν κάποιους υποστηρικτές, αυτό είναι παράνομο».

To άρθρο Το χαβά του ο Ακάρ, κατηγορεί την Ελλάδα για προβοκάτσια: «Τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Μαιρη Καλουτσακη

Next Post

Μαρίνα Πατούλη: H συγκλονιστική εξομολόγηση – «Την κακιά αρρώστια την ξεπέρασε, τον κακό σύζυγο ποτέ»

Η Μαρίνα Πατούλη μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους την ιστορία μιας κυρίας που την εγκατέλειψε ο σύζυγός της όταν έμαθε ότι έχει καρκίνο, αλλά και άλλες ιστορίες που την άγγιξαν… Η Μαρίνα Πατούλη βιώνει το τελευταίο διάστημα μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής της, μετά το χωρισμό […]
Αρέσει σε %d bloggers: