Τρεις προσαγωγές για την τραγωδία στην Ερέτρια με 3 νεκρούς από ηλεκτροπληξία

i-news24

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας τραυματίστηκε από ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών στην περιοχή Γυμνό του δήμου Ερέτριας στην Εύβοια την Πέμπτη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα της Ερέτριας ο εργοδηγός, ο υπεύθυνος μηχανικός και η επιβλέπουσα του έργου.

Νεκροί είναι ένας 45χρονος εναερίτης που βρισκόταν πάνω σε γερανό, σε ύψος 20 μέτρων, πατέρας τριών παιδιών, ένας 43χρονος και ένας 55χρονος, πατέρας τριών παιδιών.

Ο 32χρονος τεχνικός που τραυματίστηκε διακομίστηκε στο Ιατρικό Κέντρο Αλιβερίου.

Ο εναερίτης έπαθε ηλεκτροπληξία όταν χαλάρωσε το καλώδιο στο οποίο δούλευε χωρίς να έχει ρεύμα (ήταν εκτός τάσης) και ήρθε σε επαφή με ένα άλλο καλώδιο μέσης τάσης, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο. Κάτω από τον εναερίτη βρίσκονταν δύο τεχνικοί, οι οποίοι έπαθαν επίσης ηλεκτροπληξία και έχασαν τη ζωή τους.

Οι τρεις προσαχθέντες είναι στελέχη της εταιρείας που είχε αναλάβει το έργο της υπογειοποίησης των καλωδίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έχει συσταθεί επιτροπή του ΔΕΔΔΗΕ, που έχει ήδη κάνει αυτοψία και διενεργεί έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας. Η επιτροπή αυτή θα συντάξει πόρισμα, το οποίο θα κατατεθεί στην ΕΛ.ΑΣ.

Η αστυνομία θα διερευνήσει αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Εκκρεμεί, επίσης, να απαντηθεί το ερώτημα εάν είχε ζητηθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ να γίνει διακοπή ρεύματος σε όλο το δίκτυο προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν υπήρχαν ηλεκτροφόρα καλώδια κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης

 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Next Post

H Eλλάδα στην Προεδρία της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος

Τη διαρκείας ενός έτους Προεδρία της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (International Holocaust Remembrance Alliance/IRHA), ανέλαβε η Ελλάδα την Πέμπτη 1η Απριλίου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών: Διαδεχόμενη την Γερμανική Προεδρία της IRHA, η Ελλάδα με βαθύ αίσθημα ευθύνης δεσμεύεται να προάγει το καίριο έργο […]
Αρέσει σε %d bloggers: