Επιφυλάξεις ειδικών για το άνοιγμα: «Επικίνδυνο να γίνεται στην κορυφή του επιδημικού κύματος»

i-news24

Επιφυλάξεις ειδικών για το άνοιγμα: «Επικίνδυνο να γίνεται στην κορυφή του επιδημικού κύματος»

Τον σκεπτικισμό τους εκφράζουν οι ειδικοί με τις αποφάσεις για την άρση ορισμένων περιορισμών, την ώρα που η χώρα βρίσκεται στο πικ της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Γιώργος Παυλάκης, ιατρός ερευνητής, μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο σημείωσε ότι κάθε άνοιγμα είναι συνδεδεμένο με την αύξηση των κρουσμάτων.

«Είναι παγκόσμια πρώτη το να ανοίγει μια χώρα στην κορυφή του επιδημικού κύματος. Είναι επικίνδυνο. Θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά όλων το πώς θα πάει ακριβώς», σημείωσε ο κ. Παυλάκης λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι σε θέση να πάρει πίσω τα μέτρα που εξήγγειλε αν τα πράγματα ξεφύγουν.

«Οι ελληνικές Αρχές πρέπει να είναι σε συνεχή εγρήγορση», τόνισε ο γιατρός, σημειώνοντας ότι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να δείξουν αυτοσυγκράτηση προκειμένου να μην έχουμε φαινόμενα συνωστισμού και να μην αυξηθούν πολύ οι επαφές, πράγμα πολύ δύσκολο.

Ο κ. Παυλάκης υπογράμμισε ότι το άνοιγμα θα οδηγήσει σε αύξηση κρουσμάτων, ελπίζοντας «ότι δε θα είναι μεγάλη», ενώ τόνισε ότι το Πάσχα θα πρέπει να το περάσουμε με περιορισμούς.

«Θα πρέπει το Πάσχα να το ζήσουμε με περιορισμούς για να υπάρξει ένα καλό καλοκαίρι», κατέληξε ο γιατρός.

To άρθρο Επιφυλάξεις ειδικών για το άνοιγμα: «Επικίνδυνο να γίνεται στην κορυφή του επιδημικού κύματος» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Σοφια Βαλσαμη

Next Post

Αποκεφάλισε τη «βασίλισσα της ομορφιάς» και έκρυψε το πτώμα της στο χιόνι (video)

Σοκ έχει προκαλέσει στη Ρωσία η υπόθεση αποκεφαλισμού της Olga Shlyamina από τον σύντροφο της, Vyacheslav Samoilov. Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, ο άντρας κατηγορούσε την Shlyamina, νικήτρια καλλιστειών, ότι φλέρταρε με έναν συνάδελφό της, την κάλεσε για μια βόλτα στο απομονωμένο δάσος, όπου φέρεται να την αποκεφάλισε και στη συνέχεια […]
Αρέσει σε %d bloggers: