Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ

i-news24
Read Time:1 Minute, 8 Second

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ απαλλάσσει από τα καθήκοντά τους, τους ναύτες που αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού. Ωστόσο, δεν θα προχωρήσει σε δυσμενή απόλυση από την υπηρεσία κατά του οποιουδήποτε για την απόφασή του να αγνοήσει μία άμεση στρατιωτική διαταγή. 

Συνολικά 5.731 ναύτες ενεργού υπηρεσίας, όπως αναφέρει το Politico, δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ αξιωματικοί του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού εκτιμούν ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι πιθανό ότι δεν θα υπακούσουν στη σχετική διαταγή μερικές εβδομάδες μετά τη λήξη της προθεσμίας της 28ης Νοεμβρίου για τον πλήρη εμβολιασμό τους.

«Αν ένας ναύτης λάβει τη δόση εμβολίου θα το εκτιμήσουμε αυτό και θα κάνουμε κάθε προσπάθεια για να τον διατηρήσουμε σε υπηρεσία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υποναύαρχος Τζέιμς Γουότερς, διευθυντής του αρμόδιου γραφείου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, για τα σχέδια και την πολιτική του στρατιωτικού προσωπικού.

Συνολικός αριθμός 336.000 ναυτών έχουν εμβολιαστεί, στο πλαίσιο ενός μαζικού εγχειρήματος, το οποίο, σύμφωνα με την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού ήταν απαραίτητο προκειμένου να διατηρηθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα των πλοίων στη διάρκεια των επιχειρησιακών αποστολών τους. Οι ναύτες εντός των πλωτών μονάδων του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού εργάζονται σε συνθήκες με μικρές αποστάσεις για χρονικό διάστημα μηνών, που απαιτεί η ολοκλήρωση μιας αποστολής ενός πολεμικού πλοίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Βασω Δελημητρου

Next Post

Apple: Τηλεργασία μέχρι νεοτέρας, έκλεισαν μαγαζιά σε ΗΠΑ και Καναδά

Επ’ αόριστον αναβάλει η Apple τα σχέδιά της για την επιστροφή του προσωπικού της στα γραφεία της εταιρίας. Αιτία, φυσικά, ο κορονοϊός. Την είδηση για την αλλαγή στα σχέδια της Apple μετέδωσε το Bloomberg News. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι διέκοψε προσωρινά τη λειτουργία τριών καταστημάτων της στις ΗΠΑ και στον […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: