Κορονοϊός – Νίκος Θωμαΐδης: Η Κρήτη μπορεί να έχει περισσότερα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον

i-news24
Read Time:1 Minute, 22 Second

Κορονοϊός - Νίκος Θωμαΐδης: Η Κρήτη μπορεί να έχει περισσότερα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον

Η μόνη περιοχή της Ελλάδας στην οποία δεν μειώνεται το επιδημιολογικό φορτίο του κορονοϊού είναι η Κρήτη, όπως σημειώνει ο καθηγητής Νίκος Θωμαΐδης, επικαλούμενος αναλύσεις των λυμάτων του νησιού.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Νίκος Θωμαΐδης είπε ότι το επιδημιολογικό φορτίο του κορονοϊού «πάει ανάποδα» από τις υπόλοιπες περιοχές και ενδεχομένως στο νησί να υπάρχουν περισσότερες περιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον και να οφείλεται εκεί η σταθερότητα του φορτίου.

Ωστόσο τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ύφεση του κύματος ενώ οι λεγόμενοι «σκληροί» δείκτες αναμένεται να αρχίσουν να υποχωρούν μετά την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις αναλύσεις του καθηγητή.

Όμως, ο Νίκος Θωμαΐδης προειδοποίησε για το επόμενο διάστημα καθώς υπάρχουν από τη μια οι λοιμώξεις, οι οποίες θα αυξηθούν στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου και από την άλλη υπάρχει η Όμικρον, που φαίνεται πως μεταδίδεται ταχύτατα και δεν λαμβάνει υπόψιν τον εμβολιασμό στην τρέχουσα κατάσταση.

Για αυτό και θα πρέπει να «τρέξει» ο εμβολιασμός για να αποφευχθεί οποιαδήποτε επιβάρυνση την επόμενη περίοδο, καθώς με την τρίτη δόση εμβολίου σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη, αυξάνεται σημαντικά η προστασία και ως προς την Όμικρον.

Σχολιάζοντας την άποψη του κ. Παυλάκη για κλείσιμο σχολείων και μέτρα στην εστίαση, ο κ. Θωμαΐδης απάντησε ότι είναι πολύ φυσιολογικό να ακούγονται από έναν επιστήμονα της υγείας του διαμετρήματός του κ. Παυλάκη ωστόσο ο ίδιος δεν είναι σε θέση να πει εάν θα ληφθεί το ένα ή το άλλο μέτρο, καθώς πρέπει να συνυπολογιστούν και άλλες παράμετροι όπως η αγορά αλλά και η συνολική ψυχική υγεία στην κοινωνία.

To άρθρο Κορονοϊός – Νίκος Θωμαΐδης: Η Κρήτη μπορεί να έχει περισσότερα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Κωνσταντινος Μακρης

Next Post

Τουρκικό ΥΠΕΞ για υπόθεση κατασκοπίας στην Ρόδο: «Καταδικάζουμε την βαριά ποινή φυλάκισης μέλους του Προξενείου μας»

Ο πρώην γραμματέας του Τουρκικού Προξενείου στη Ρόδο – δηλαδή επί της ουσίας ένας εκ των αντιπροσώπων της γειτονικής χώρας στην Ελλάδα – συνελήφθη να κατασκοπεύει κινήσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η Ελληνική Δικαιοσύνη, με ομόφωνη απόφαση καταδίκης των κατηγορουμένων. Όμως το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: