Έφτασε αργοπορημένος στη Σύνοδο Κορυφής ο Μαρκ Ρούτε λόγω της νέας κυβέρνησης στην Ολλανδία

i-news24
Read Time:58 Second

Μαρκ Ρούτε

Μετά τις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης, 16.12.2021, έφτασε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, μετά την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής συζήτησης για το σχηματισμό της νέας ολλανδικής κυβέρνησης.

«Έφτασα τώρα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, μετά την κοινοβουλευτική συζήτηση για το σχηματισμό της νέας ολλανδικής κυβέρνησης. Είμαι ευγνώμων στον Βέλγο ομόλογό μου Αλεξάντερ Ντε Κρόο, που με αναπλήρωσε κατά την απουσία μου και χαίρομαι που μπορώ ακόμα να συμμετάσχω σε αυτό το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες» ανέφερε σε ανάρτησή του στο τουίτερ ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας.

Προσέθεσε ότι «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει πολλά να συζητήσει. Πρώτα υπάρχει η κατάσταση στα σύνορα μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Η κυριαρχία, η εδαφική ακεραιότητα και η ανεξαρτησία της Ουκρανίας πρέπει να είναι η κύρια προτεραιότητα. Είναι σημαντικό να εστιάσουμε στην αποκλιμάκωση».

«Συζητήθηκε επίσης ο ευρωπαϊκός συντονισμός για την καταπολέμηση του κορονοϊού, ιδιαίτερα ενόψει της παραλλαγής Όμικρον. Άλλα θέματα είναι η κατάσταση στη Λευκορωσία, οι τιμές της ενέργειας, η μετανάστευση, το πρώτο σχέδιο της Στρατηγικής Πυξίδας και η Σύνοδος Κορυφής της ευρωζώνης».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

To άρθρο Έφτασε αργοπορημένος στη Σύνοδο Κορυφής ο Μαρκ Ρούτε λόγω της νέας κυβέρνησης στην Ολλανδία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Χρηστος Μαυραγανης

Next Post

Ενεργειακή κρίση: Επιπλέον μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Νέα μέτρα στήριξης δρομολογεί η κυβέρνηση προκειμένου να περιοριστούν οι συνέπειες από το ράλι στις τιμές της ενέργειας. Μεταξύ αυτών, θα ληφθεί ειδική μέριμνα και για τους αγρότες. Η σύνοδος των “27” υιοθέτησε την πρόταση Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας και Γαλλίας για κοινή προμήθεια φυσικού αερίου, προκειμένου να συγκρατηθούν οι αυξήσεις. […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: