Κώστας Μπακογιάννης: «Προχωράει το γήπεδο στον Βοτανικό, σύντομα η δημοπράτηση»

i-news24
Read Time:1 Minute, 57 Second

Κώστας Μπακογιάννης: «Προχωράει το γήπεδο στον Βοτανικό, σύντομα η δημοπράτηση»

Το γηπεδικό θέμα για τον Παναθηναϊκό φαίνεται πως επιστρέφει στην επικαιρότητα. Ο Δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης υποστήριξε πως άμεσα θα υπάρξουν εξελίξεις με τον Βοτανικό.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου της Αθήνας υπερψηφίστηκε η διακοπή της σύμβασης έργου “Δημιουργία χώρου ημερήσιας φροντίδας και στέγασης προσφύγων στην περιοχή του Ελαιώνα του Δήμου Αθηναίων”.

Ο Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε πως το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης στον Βοτανικό με την ανέγερση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού σύντομα θα περάσει από τη θεωρία στην πράξη με την δημοπράτηση της αρένας.

Με αφορμή την υπερψήφιση της διακοπής της συγκεκριμένης σύμβασης, ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε: «Ο Ελαιώνας έχει κλείσει τον κύκλο του, οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν υπεύθυνα και με ασφάλεια εντός του επόμενου χρόνου σε καλύτερες συνθήκες στην ενδοχώρα. Δεν υπάρχει λόγος να δώσουμε 2,5 εκατ. ευρώ, για μία δομή που κατά πάσα βεβαιότητα θα μείνει άδεια (επικαλούμενος τη μείωση των προσφυγικών ροών). Στην πόλη υπάρχουν οι δυνατότητες απορρόφησης των ανθρώπων».

Οι αντιδράσεις από πλευράς της αντιπολίτευσης (φαίνεται πως συνδέθηκε η διακοπή της σύμβασης για τη δομή φιλοξενίας των προσφύγων με την ανέγερση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού) έκαναν τον κ. Μπακογιάννη να πάρει το λόγο.

«Ενοχλεί η Διπλή Ανάπλαση. Ενοχλεί γιατί; Αν σας ενοχλεί επειδή είστε Ολυμπιακός είναι το πιο σοβαρό επιχείρημα εναντίον της Διπλής Ανάπλασης (σ.σ. γέλια). Κατά τα άλλα θυμίζω η Διπλή Ανάπλαση είναι ένα μεγάλο, υπερτοπικό πρόγραμμα, το οποίο δημιουργεί δύο αναπτυξιακούς πόλους.

Είναι ένα πρόγραμμα που θα μας επιτρέψει να κάνουμε το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Ένα γήπεδο πρότυπο, το καλύτερο στην Ελλάδα. Θα μας επιτρέψει να κάνουμε τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη και με τις υπόλοιπες ενέργειες θα μεταμορφώσουμε μία περιοχή ξεχασμένη σε ένα πρότυπο οικιστικής ανάπτυξης.

Θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, με τον προϋπολογισμό να έχει εξασφαλιστεί και μάλιστα να αυξάνει για το γήπεδο και για κάποιους να είναι αρνητικό. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ.

Προχωράμε με την Διπλή Ανάπλαση. Είμαστε πολύ κοντά. Έχει γίνει μια εξαιρετική δουλειά σε ένα τρομερά σύνθετο και πολύπλοκο έργο. Σε συνεργασία με την οικογένεια του Παναθηναϊκού το έργο προχωράει και πολύ σύντομα θα φτάσουμε στη δημοπράτηση της αρένας, που σημαίνει ότι θα έχουμε φύγει από την θεωρία και θα έχουμε περάσει στην πράξη. Το έχουν παλέψει γενιές Αθηναίων και δεν το έχουν καταφέρει».

To άρθρο Κώστας Μπακογιάννης: «Προχωράει το γήπεδο στον Βοτανικό, σύντομα η δημοπράτηση» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Τακης Μαρινης

Next Post

Μιχάλης Γιαννάκος – ΠΟΕΔΗΝ: Μήνυση στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου για την κατάσταση στις ΜΕΘ

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, στη μηνυτήρια αναφορά, που κατέθεσε ο Μιχάλης Γιαννάκος, περιλαμβάνονται δημοσιεύματα σχετικά με συγκεκριμένες περιπτώσεις επωνύμων που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ ενώ προτείνεται η […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: