1.629 ζημιές δηλώθηκαν στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της περιόδου 9-17 Οκτωβρίου 2021

i-news24
Read Time:1 Minute, 8 Second

1.629 ζημιές δηλώθηκαν στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της περιόδου 9-17 Οκτωβρίου 2021

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) ολοκλήρωσε την έρευνα μεταξύ των Ασφαλιστικών Εταιριών – μελών της, για την πρώτη εκτίμηση των ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν ορισμένες περιοχές της Ελλάδας την περίοδο 9 – 17 Οκτωβρίου 2021 (βροχοπτώσεις σε Εύβοια και Θεσσαλία 9 – 11/10 και κακοκαιρία Μπάλλος 13 – 17/10 με βροχοπτώσεις – πλημμύρες – υδροστρόβιλο).

Δηλώθηκαν συνολικά 1.629 ζημιές με αρχική πρόβλεψη αποζημιώσεων συνολικά €7,4 εκατ. Από αυτές, 1.014 ζημιές αφορούσαν τις ασφαλίσεις περιουσίας (εκτίμηση αποζημιώσεων €6,5 εκατ.), και 615 ζημιές τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων (εκτίμηση €948 χιλ.).

Η έρευνα είναι διαθέσιμη στο site της ΕΑΕΕ εδώ

«Το 2021 επεφύλασσε ένα ακόμα φαινόμενο φυσικής καταστροφής, αυτή τη φορά έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες που προκάλεσαν ζημιές στην περιουσία των συμπολιτών μας. Μέχρι στιγμής, η ΕΑΕΕ έχει καταγράψει συνολικά 6 καταστροφικά γεγονότα το 2021, με την εκτίμηση των αποζημιώσεων για τα συγκεκριμένα περιστατικά να ξεπερνά τα €58 εκατ. Καθώς η τάση για συχνότερες και σφοδρότερες φυσικές καταστροφές επιβεβαιώνεται για ακόμα μία φορά, εφιστούμε την προσοχή καθώς οι κατοικίες των πολιτών παραμένουν σε μεγάλο ποσοστό ανασφάλιστες, άρα απροστάτευτες από τις οικονομικές ζημιές που προκαλούν τα καταστροφικά γεγονότα», ανέφερε ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ, με αφορμή την έρευνα.

To άρθρο 1.629 ζημιές δηλώθηκαν στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της περιόδου 9-17 Οκτωβρίου 2021 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Κωστας Παπαδοπουλος

Next Post

Μάνφρεντ Βέμπερ: Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να στείλει ισχυρό μήνυμα προς τη Μόσχα

«Ισχυρό μήνυμα» προς τη Μόσχα πρέπει να στείλουν οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών στην Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης ανέφερε ο Επικεφαλής της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων από το Στρασβούργο όπου λαμβάνει χώρα η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Παράλληλα, ο κ. Βέμπερ εξέφρασε […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: