Δικαστήρια Πειραιά: Σε νέο, υπερσύγχρονο, ενεργειακού σχεδιασμού κτίριο

i-news24
Read Time:1 Minute, 22 Second

Νέο Ηράκλειο

Σε ένα σύγχρονο κτίριο, ελάχιστης ενεργειακής κατανάλωσης, θα μεταφερθούν τα δικαστήρια του Πειραιά. Αυτό ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας στην Ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης γνωστοποίησε στους δικηγόρους ότι αναρτήθηκε ήδη στη Διαύγεια και στην ιστοσελίδα του υπουργείου η διακήρυξη του ΤΑΧΔΙΚ για την αγορά ενός συγχρόνου και ελάχιστης ενεργειακής κατανάλωσης κτιρίου περίπου 30.000 τ.μ. προκειμένου να στεγαστούν τα Δικαστήρια και οι Δικαστικές Υπηρεσίες του Πειραιά.

Το κτίριο στο οποίο θα μεταφερθούν τα δικαστήρια του Πειραιά θα μπορεί να υποστηρίξει τις νέες ψηφιακές δυνατότητες της δικαιοσύνης και θα καλύπτει όλες τις απαιτούμενες περιβαλλοντικές και ενεργειακές προδιαγραφές έτσι ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο οι ενεργειακές του απαιτήσεις και να μειωθεί το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.

Μετά από σειρά συσκέψεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του Πειραιά (δικαστές, δικαστικούς υπαλλήλους, δικηγόρους, δημοτική αρχή) και με την ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας το οποίο μπορούσε να συμβάλει στην χρηματοδότηση του εγχειρήματος, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης ,αποφασίστηκε η λύση της άμεσης αγοράς από το ΤΑΧΔΙΚ με δημόσιο διεθνή διαγωνισμό ενός κτιρίου 30.000 περίπου τ.μ. ικανού να ανταπεξέλθει στην επιτακτική ανάγκη άμεσης και κοινής στέγασης όλων των δικαστηρίων και των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά.

Η στέγαση των δικαστηρίων και δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα και στο παρελθόν έγιναν πολλές προσπάθειες για τη μεταστέγαση τους σε διαφορετικά κτίρια ,καμία από αυτές δεν καρποφόρησε ωστόσο με αποτέλεσμα η κατάσταση στα δικαστήρια να χειροτερεύει διαρκώς καθώς η πάροδος του χρόνου επέτεινε ακόμη περισσότερο τις ανεπάρκειες των κτιρίων όπου στεγάζονται τα δικαστήρια.

To άρθρο Δικαστήρια Πειραιά: Σε νέο, υπερσύγχρονο, ενεργειακού σχεδιασμού κτίριο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Ανδρεας Μορφοπουλος

Next Post

ΑΕΚ – Μιλόγεβιτς: Υπηρεσιακός προπονητής ο Νίκος Παναγιωτάρας

Ο Νίκος Παναγιωτάρας ανέλαβε τον ρόλο του υπηρεσιακού τεχνικού της ΑΕΚ, μετά το “διαζύγιο” με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς πήγε στα Σπάτα κι αποχαιρέτησε τους παίκτες της ΑΕΚ. Στην προπόνηση βρέθηκε κι ο Γιάννης Παπαδημητρίου από πλευράς διοίκησης κι εξήγησε στους παίκτες ότι ο Νίκος Παναγιωτάρας θα αναλάβει […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: