Γαλλία: Στόχος η κατάργηση της θανατικής ποινής παγκοσμίως όταν αναλάβει την προεδρία της ΕΕ

i-news24
Read Time:1 Minute, 25 Second

Γαλλία: Στόχος η κατάργηση της θανατικής ποινής παγκοσμίως όταν αναλάβει την προεδρία της ΕΕ

Εκστρατεία για την παγκόσμια κατάργηση της θανατικής ποινής θέλει να ξεκινήσει η Γαλλία από το 2022, στο πλαίσιο της ανάληψης της εναλλασσόμενης προεδρίας της ΕΕ, δήλωσε σήμερα Σάββατο (09.10.2021) ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Σε ομιλία του με αφορμή την 40η επέτειο από την κατάργηση της θανατικής ποινής στη Γαλλία ο Μακρόν είπε ότι θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι μια διάσκεψη με τη συμμετοχή ομάδων της κοινωνίας των πολιτών από χώρες, όπου ισχύει η θανατική ποινή ή βρίσκεται σε αναστολή.

Η Γαλλία, αναλαμβάνει την εναλλασσόμενη προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2022 και επιδιώκει να συνεργαστεί επίσης με άλλες χώρες μέλη προς την κατεύθυνση ενός ψηφίσματος των Ηνωμένων Εθνών που απαιτεί από τις χώρες να αναφέρουν κάθε χρόνο τον αριθμό των θανατικών ποινών που επιβάλλονται και των εκτελέσεων που πραγματοποιούνται, είπε ο Μακρόν.

Ο Μακρόν μιλούσε στο πλάι του Ρομπέρ Μπαντιντέρ, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Δικαιοσύνης επί της προεδρίας του Φρανσουά Μιτεράν και ο οποίος έφερε την κατάργηση της θανατικής ποινής υπό ψήφιση στο γαλλικό κοινοβούλιο το 1981.

Γαλλία: Στόχος η κατάργηση της θανατικής ποινής παγκοσμίως όταν αναλάβει την προεδρία της ΕΕ

Η Γαλλία ήταν η 35η χώρα στον κόσμο που κατήργησε την θανατική ποινή. Έκτοτε ακολούθησαν και άλλες χώρες που την κατήργησαν ή επέβαλαν μορατόριουμ στις εκτελέσεις παρότι πολλές μεγάλες χώρες, όπως η Κίνα, το Ιράν και οι ΗΠΑ, εξακολουθούν να την εφαρμόζουν.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις οι πολίτες στη Γαλλία είναι έντονα διχασμένοι αναφορικά με το ζήτημα και ο ακροδεξιός τηλεοπτικός σχολιαστής και συγγραφέας Ερίκ Ζεμούρ, ο οποίος εισήλθε αιφνιδιαστικά στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του επόμενου χρόνου, έχει δηλώσει ότι, κατ΄αρχήν, είναι υπέρ της θανατικής ποινής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Γαλλία: Στόχος η κατάργηση της θανατικής ποινής παγκοσμίως όταν αναλάβει την προεδρία της ΕΕ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Κωνσταντινος Μακρης

Next Post

Formula 1: Ταχύτερος ο Χάμιλτον, αλλά pole για Μπότας

Ο Λιούις Χάμιλτον σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές, ωστόσο δεν ξεκινήσει από την πρώτη θέση στο GP Τουρκίας της Formula 1. Οι κατατακτήριες δοκιμές έγιναν κάτω από τη συνεχή απειλή της βροχής, η οποία τελικά δεν ήρθε ποτέ, με τους οδηγούς της Mercedes να κάνουν τον καλύτερο χρόνο. […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: