Ο Άσαντ επέτρεψε στον εξόριστο θείο του Ριφάατ να επιστρέψει στη Συρία – Είχε φύγει το 1984

i-news24
Read Time:1 Minute, 12 Second

Άσαντ Άσαντ

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ επέτρεψε στον εξόριστο θείο του, τον Ριφάατ, να επιστρέψει στη Συρία, σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Al Watan.

Ο Ριφάατ αλ Άσαντ «έφτασε χθες στη Δαμασκό ώστε να αποφύγει τη φυλάκισή του στη Γαλλία, μετά την έκδοση δικαστικής απόφασης και αφού κατασχέθηκαν η ιδιοκτησία του και τα χρήματά του στην Ισπανία», ανέφερε το δημοσίευμα.

Ο Ριφάατ, πρώην αντιπρόεδρος της Συρίας ο οποίος εξορίστηκε τη δεκαετία του 1980, ζούσε στη Γαλλία. Σε βάρος του είχε ξεκινήσει έρευνα για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Νωρίτερα φέτος του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, την οποία ήταν απίθανο να εκτίσει, λόγω της προχωρημένης ηλικίας του. Με την απόφαση αυτή όμως άνοιξε ο δρόμος για να κατασχεθεί όλη η περιουσία του στη Γαλλία.

Πριν από αυτό είχαν κατασχεθεί και τα περιουσιακά στοιχεία του στην Ισπανία, όπου ήταν σε εξέλιξη μια άλλη έρευνα για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο Ριφάατ αλ Άσαντ θεωρείται υπεύθυνος για την καταστολή, το 1982, της ισλαμικής εξέγερσης εναντίον του τότε προέδρου Χαφέζ αλ Άσαντ, του πατέρα του Μπασάρ. Πολλές χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν τότε. Έφυγε από τη Συρία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Χαφέζ αλ Άσαντ, το 1984.

Η Al Watan έγραψε, επικαλούμενη πηγές, ότι ο θείος του προέδρου δεν πρόκειται να αναλάβει κανέναν πολιτικό ή κοινωνικό ρόλο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

To άρθρο Ο Άσαντ επέτρεψε στον εξόριστο θείο του Ριφάατ να επιστρέψει στη Συρία – Είχε φύγει το 1984 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Χρηστος Μαυραγανης

Next Post

Μανούσος Μανουσάκης: «Ο Απόστολος Γκλέτσος στην πρώτη μας δουλειά ήταν ένας βουβός ρόλος»

Όσα δήλωσε ο Μανούσος Μανουσάκης για τον Απόστολο Γκλέτσο. Στο Breakfast @ Star και την Βασιλική Μπασιούρη μίλησε ο Μανούσος Μανουσάκης για το πως μπορεί να ξεχωρίσει αν κάποιος ηθοποιός μπορεί αν γίνει πρωταγωνιστής και τι διέκρινε στον Απόστολο Γκλέτσο. «Ο Απόστολος Γκλέτσος όταν ήρθε να κάνουμε την πρώτη μας […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: