Κορονοϊός – Ιταλία: Σχεδόν το 80% των πολιτών είναι εμβολιασμένο

i-news24
Read Time:1 Minute, 18 Second

Κορονοϊός – Ιταλία: Σχεδόν το 80% των πολιτών είναι εμβολιασμένο

Οι εμβολιασμοί στην Ιταλία προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς ενώ σύμφωνα με στοιχεία του ειδικού επιτρόπου για την καταπολέμηση του κορονοϊού Φραντσέσκο Φιλιουόλο, το 15,5% των κατοίκων ηλικίας άνω των 12 ετών δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Το ποσοστό δεν είναι μικρό καθώς πρόκειται για 8.393.051 πολίτες παράλληλα όμως οι πλήρως εμβολιασμένοι στην Ιταλία αντιπροσωπεύουν το 79,8% των κατοίκων ηλικίας άνω των 12 ετών

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας υπογραμμίζουν ότι περισσότερες προσπάθειες θα πρέπει να καταβληθούν με στόχο να πεισθούν οι 2.987.859 πολίτες άνω των 50 ετών που ακόμη δεν έχουν κάνει ούτε την πρώτη δόση του εμβολίου.

Σήμερα τα κρούσματα Covid-19 είναι 3.023 και 30 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, στις ΜΕΘ όλης της χώρας, στο 4,8% των κλινών νοσηλεύονται ασθενείς με κορονοϊό. Στους νοσοκομειακούς θαλάμους, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 5,1%.

«Τα θετικά αυτά αποτελέσματα δεν οφείλονται μόνον στα εμβόλια, αλλά και στη χρήσης μάσκας, όπως και στην τήρηση αποστάσεων ασφαλείας», δήλωσε ο επικεφαλής του τομέα πρόληψης του ιταλικού υπουργείου Υγείας Τζάνι Ρέτσα.

Ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, τέλος, με σημερινό μήνυμά του στη διεθνή σύνοδο επιχειρηματιών «B20», θέλησε να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας: «Έως τώρα χορηγήθηκαν πάνω από 6 δισεκατομμύρια εμβόλια σε όλο τον κόσμο. Οι κοινές μας προσπάθειες μας βοήθησαν να κρατήσουμε υπό έλεγχο την πανδημία σε πολλές χώρες και να μας επιτρέπουν να ελπίζουμε ότι το τέλος της μπορεί να είναι, επιτέλους, ορατό», τόνισε ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

To άρθρο Κορονοϊός – Ιταλία: Σχεδόν το 80% των πολιτών είναι εμβολιασμένο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Σπυρος Πλουμιδης

Next Post

ΕΕ: Δώδεκα χώρες θέλουν φράχτη για να προστατεύσουν τα σύνορά τους – Και η Ελλάδα

Δώδεκα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, η Αυστρία, η Πολωνία και η Ουγγαρία, ζήτησαν από τις Βρυξέλλες να χρηματοδοτήσει η ΕΕ την κατασκευή φραχτών στα σύνορά τους για να εμποδίσουν την άφιξη μεταναστών, σύμφωνα με μια επιστολή που έφτασε στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Ένα φυσικό φράγμα φαίνεται […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: