Δακτύλιος: Επιστρέφει στις 25 Οκτωβρίου 

i-news24
Read Time:1 Minute, 22 Second

Δακτύλιος: Επιστρέφει στις 25 Οκτωβρίου 

Ο δακτύλιος, που τέθηκε σε αναστολή λόγω του πρώτου lockdown, επιστέφει. Από τις 25 Οκτωβρίου θα ρυθμίζει κανονικά την κίνηση στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, ώστε η κυκλοφορία των αυτοκινήτων να πραγματοποιείται απρόσκοπτα και όσο το δυνατόν χωρίς προβλήματα.

Σύμφωνα με τα όσα ίσχυαν για τον δακτύλιο στην προ – κορονοϊού εποχή, από Δευτέρα έως Πέμπτη (07:00-20:00) και Παρασκευή (07:00-15:00) επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των επιβατηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης και των φορτηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους. Επίσης, το ποια αυτοκίνητα κυκλοφορούν, ορίζεται από το τελευταίο νούμερο που έχουν στην πινακίδα τους.

Πώς κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα με τον δακτύλιο

Κατά τις άρτιες (ζυγές) ημερομηνίες κυκλοφορούν τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και τα φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, που ο αριθμός κυκλοφορίας τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6 και 8 (δηλαδή σε ζυγό αριθμό).

Κατά τις περιττές (μονές) ημερομηνίες κυκλοφορούν τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και τα φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, που ο αριθμός κυκλοφορίας τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7 και 9 (δηλαδή σε μονό αριθμό).

Επισημαίνεται πως οι λεωφόροι και οδοί για τις οποίες ισχύει συνήθως ο δακτύλιος είναι οι ακόλουθες:
Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Αλεξάνδρας.

Το μέτρο δεν ισχύει τα Σαββατοκύριακα, τις επίσημες αργίες και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

 

To άρθρο Δακτύλιος: Επιστρέφει στις 25 Οκτωβρίου  δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Βασω Δελημητρου

Next Post

Κώστας Κάππας: «Tους ανέχεται το σύστημα, ο κόσμος, οι δημοσιογράφοι»

Όσα είπε ο Κώστας Κάππας για το ελληνικό ΜeToo και τις κατηγορίες! Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Κώστας Κάππας στην κάμερα του MEGA Καλημέρα όπου μέσα σε όλα αναφέρθηκε στο κίνημα ΜeToo και τις άσχημες συμπεριφορές στον χώρο του θεάτρου. «Για κάποια πράγματα έπεσε από τα σύννεφα, […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: