Απεργία ΑΔΕΔΥ: Αγωγή της Νίκης Κεραμέως για να κριθεί παράνομη

i-news24
Read Time:1 Minute, 28 Second

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Αγωγή της Νίκης Κεραμέως για να κριθεί παράνομη

Αγωγή κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά της ΑΔΕΔΥ για τη νέα απεργία που έχει προκηρύξει για την Δευτέρα 11/10.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «την περασμένη εβδομάδα το Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε ότι η απεργία-αποχή που είχαν κηρύξει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ κατά της αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου ήταν παράνομη. Στη συνέχεια και παρά τη δικαστική αυτή απόφαση, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ζήτησαν από την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει νέα, πανομοιότυπη, απεργία-αποχή για να «καλύψει» τους εκπαιδευτικούς (κατά τα λεγόμενα στο εξώδικο της ΑΔΕΔΥ).

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε αγωγή, η οποία λόγω κατεπείγοντος εκδικάζεται σήμερα, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η νέα αυτή πανομοιότυπη απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης. Καταγγέλλει ότι πρόκειται για μεθόδευση, καθώς η εν λόγω απεργία-αποχή γίνεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους και με τα ίδια ακριβώς αιτήματα που προέβαλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών στη δική τους απεργία-αποχή που κρίθηκε παράνομη μόλις πριν 6 ημέρες.

Επιπλέον, τίθεται και πάλι το ζήτημα της εφαρμογής ή μη νόμου ψηφισμένου από τη Βουλή των Ελλήνων, δεδομένου ότι η ΑΔΕΔΥ απεργεί ακριβώς για αυτό, δηλ. για την κατάργηση των ψηφισμένων νομοθετικών διατάξεων για την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου. 

Παράλληλα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ έχουν ασκήσει έφεση στην απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή τους, και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων άσκησε αντέφεση, ζητώντας την επίσπευση της εκδίκασης της έφεσης, καθώς οι διαδικασίες αξιολόγησης είναι σε εξέλιξη. Τη Δευτέρα 11/10 θα εκδικαστεί η εν λόγω έφεση.

Το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό, αρκεί η κινητοποίηση να είναι νόμιμη και να μην επιχειρεί ακύρωση νόμων που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων». 

To άρθρο Απεργία ΑΔΕΔΥ: Αγωγή της Νίκης Κεραμέως για να κριθεί παράνομη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Κατερινα Σερετη

Next Post

Βρετανία: Χωρίς προσωπικό τα νοσοκομεία λόγω Brexit – Σημαντικές ελλείψεις

Τις επιπτώσεις του Brexit βιώνει πλέον η Βρετανία, καθώς πλήθος προβλημάτων συνεχίζουν να παρουσιάζονται. Μετά την κρίση στα καύσιμα έγινε γνωστό πως υπάρχει σημαντική έλλειψη προσωπικού στο σύστημα δημόσιας υγείας στη Βρετανία. Συγκεκριμένα, οι ελλείψεις παρουσιάζονται εξαιτίας της πανδημίας, του κύματος συνταξιοδοτήσεων και τις αυστηροποίησης της μεταναστευτικής πολιτικής λόγω του […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: