Σύζυγος Μπόρις Τζόνσον: Έχω κλάψει για το μίσος των ΛΟΑΤ+

i-news24
Read Time:1 Minute, 32 Second

Σύζυγος Μπόρις Τζόνσον: Έχω κλάψει για το μίσος των ΛΟΑΤ+

Η σύζυγος του Βρετανού πρωθυπουργoύ Μπόρις Τζόνσον Κάρι, προέτρεψε τους Συντηρητικούς να αγωνιστούν για τα δικαιώματα των διαφυλικών ατόμων, θέτοντας την υποστήριξή της σε έναν αγώνα που έχει αρχίσει να διχάζει όλο και περισσότερο το κόμμα σύμφωνα με τον Guardian.

Σε μια σπάνια δημόσια παρέμβαση, η σύζυγος του πρωθυπουργού η οποία εργάζεται ως περιβαλλοντική ακτιβίστρια και είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της, μίλησε για την σημασία της υπεράσπισης των δικαιωμάτων αυτών των ανθρώπων.

Επισήμανε ότι είναι «γεγονός» τα ΛΟΑΤ+ άτομα να υφίστανται εγκλήματα μίσους λόγω της ταυτότητας φύλου και της σεξουαλικότητάς τους. Και πρόσθεσε ότι υπάρχει «ακόμη πολύς δρόμος να διανύσουμε» για την αντιμετώπιση των σημαντικών διακρίσεων και του στίγματος που αντιμετωπίζουν.

Η πρόεδρος της ομάδας των ΛΟΑΤ+ Συντηρητικών, Elena Bunbury, επιτέθηκε στους αντιπροσώπους του συνεδρίου, οι οποίοι, όπως υποστήριξε, «έθεσαν υπό αμφισβήτηση» τα δικαιώματα των τρανς.

Η Τζόνσον εξέφρασε την υποστήριξή της σημειώνοντας: «Είτε είστε ΛΟΑΤ+ είτε σύμμαχος όπως εγώ, δεσμευόμαστε στην ισότητα και στην αποδοχή για όλους, όποιος κι αν είστε και όποιον κι αν αγαπάτε. Παρ’ όλη την πρόοδο που έχουμε κάνει ως κοινωνία, η ΛΟΑΤ+ κοινότητα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το στίγμα, την παρενόχληση και τις διακρίσεις, ενώ τα εγκλήματα μίσους εξακολουθούν να είναι γεγονός. Άκουσα η ίδια από θύμα ενός τέτοιου εγκλήματος και έκλαψα πολύ. Σε όλο τον κόσμο το να είσαι ΛΟΑΤ+ εξακολουθεί να αποτελεί έγκλημα σε 71 χώρες. Σε 11 χώρες τιμωρείται με θάνατο, μόνο και μόνο επειδή είσαι αυτός που αγαπάς. Είναι στο χέρι όλων μας να σηκωθούμε και να το πούμε όσο πιο δυνατά μπορούμε», είπε η Κάρι Τζόνσον.

Η εμφάνιση της Τζόνσον στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το Stonewall, ήταν σημαντική δεδομένου ότι η υπουργός ισότητας, Λιζ Τρας προέτρεψε τις κυβερνητικές υπηρεσίες να εγκαταλείψουν το πρόγραμμα «Diversity Champions» της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

To άρθρο Σύζυγος Μπόρις Τζόνσον: Έχω κλάψει για το μίσος των ΛΟΑΤ+ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αθηνα Σκορδιαλου

Next Post

Μετάλλαξη Δέλτα: Ασταμάτητη σε όλη την Ελλάδα – Εντοπίστηκαν 192 νέα κρούσματα

Από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του κορονοϊού, που λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ, ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση σε 196 δείγματα που έχουν επιλεγεί τυχαία ή στοχευμένα και αφορούν στην περίοδο 26 Αυγούστου 2021 έως 25 Σεπτεμβρίου 2021. Από τον έλεγχο των 196 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 192 δείγματα με […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: