Π. Σκουρλέτης στο Πρώτο: Δεν μας εξυπηρετεί η συμφωνία με τη Γαλλία – Λάθος οι υπερεξοπλισμοί (audio)

i-news24
Read Time:1 Minute, 41 Second

«Η συμφωνία με τη Γαλλία, θέτει νέα στοιχεία στο αμυντικό δόγμα της χώρας, με την πρόβλεψη για αποστολή ελληνικών εκστρατευτικών σωμάτων στην υποσαχάρια Αφρική, στις χώρες της ζώνης του Σαχέλ», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Αυτό έχει να συμβεί από την εποχή του πολέμου στην Κορέα. Άλλο η συμμετοχή αξιωματικών ή συμβούλων σε μια νατοϊκή ή ευρωπαϊκή αποστολή και άλλο να στείλουμε εκστρατευτικό σώμα να πολεμήσουν στο πλευρό ή αντί των Γάλλων στρατιωτών για τα συμφέροντα της Γαλλίας, όταν αντίστοιχα δεν έχουμε εξασφαλίσει κάτι αντίστοιχο για τη χώρα μας», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε, δε, ότι η συμφωνία δεν μας προσφέρει κάτι πρακτικό, αναφορικά με την υποστήριξη από το Παρίσι σε τυχόν θερμό επεισόδιο στην υφαλοκρηπίδα ή στην ΑΟΖ. «Δεν εξυπηρετεί τη δική μας πλευρά. Έγινε κυρίως για να μπορέσει ο Μακρόν να “χρυσώσει το χάπι” από τη ματαίωση της πώλησης γαλλικών οπλικών συστημάτων στην Αυστραλία, λόγω της συμφωνίας AUKUS», είπε χαρακτηριστικά.


Μίλησε για «πολιτική υπερ-εξοπλισμών» σε μια καταχρεωμένη χώρα που έχει και άλλες προτεραιότητες και ανάγκες. Χαρακτήρισε «παράδοξη και επικίνδυνη» τη δημόσια προαναγγελία από τον πρωθυπουργό εξοπλιστικών προγραμμάτων – χωρίς συνεννόηση με τα αρμόδια επιτελεία και χωρίς τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες – όπως η αγορά επιπλέον γαλλικών αεροσκαφών Rafale και η προμήθεια κορβετών, λέγοντας πως αυτά είναι αχρείαστα και δεν τα έχουμε ανάγκη. «Δεν διαφωνούμε με τις απαραίτητες εξοπλιστικές δαπάνες που λειτουργούν αποτρεπτικά και είναι ένα στοιχείο επιβεβλημένης ανάγκης», διευκρίνισε.

«Δυστυχώς η κυβέρνηση έχει μια λάθος συνολική στρατηγική αμυντικών εξοπλισμών και δεν υπηρετεί τη στρατηγική του διαλόγου και της προσφυγής στη Χάγη, διότι είναι όμηρος εσωτερικών αντιθέσεων», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η απειλή με την Τουρκία είναι πραγματική και υπαρκτή και έχει περάσει από διάφορες φάσεις. Άλλοτε είμαστε σε μεγάλη ένταση και άλλοτε πιάνουμε το νήμα του διαλόγου που θα μπορούσε να οδηγήσει κάπου», συμπλήρωσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, «πρέπει να έχουμε μια στρατηγική αποκλιμάκωσης της έντασης και αμοιβαίας αποκλιμάκωσης των εξοπλισμών».

www.ertnews.gr

Γρηγόρης Νιάκας

Next Post

Ν. Κουτσιανάς: «Ο Ιπποκράτης πηγή έμπνευσης για Apivita και Symbeeosis»

Συνέντευξη στο newsit.gr και τη Μαίρη Παπακωνσταντίνου παραχώρησε ο κ. Νίκος Κουτσιανάς,  φαρμακοποιός και συνιδρυτής της εταιρείας φυσικών καλλυντικών Apivita.  Μιλά για το νέο επιχειρηματικό βήμα, τη Symbeeosis, με δραστηριότητα σε βιολογικά τρόφιμα, που ίδρυσε μαζί με τη σύντροφο της ζωής του και πολύτιμη συνεργάτη του Νίκη Κουτσιανά, λίγα χρόνια, μετά την πώληση […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: