Μετωπική σύγκρουση κορυφής στη Βουλή για την ελληνογαλλική συμφωνία — Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία

i-news24
Read Time:54 Second

Με ευρεία πλειοψηφία κύρωσε η Βουλή την ελληνογαλλική συμφωνία. Για «ιστορική στιγμή» μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της σφοδρής πολιτικής διαμάχης, για «κακή συμφωνία» έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας. Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση και για τα θέματα εξωτερική πολιτικής.

Σε μετωπική σύγκρουση εξελίχθηκε η συζήτηση στην Βουλή, για την επικύρωση της αμυντικής συμφωνίας με την Γαλλία. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ιστορική εθνική στιγμή, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως η συμφωνία θα οδηγήσει σε περιπέτειες τη χώρα.

Ο πρωθυπουργός εξήγησε στην ολομέλεια γιατί η συμφωνία με την Γαλλία προστατεύει την άμυνα της χώρας.

Οι τόνοι αντιπαράθεσης έφθασαν στο κόκκινο όταν ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις τυχόν επιπτώσεις από μια ενδεχόμενη συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτών στο Σαχέλ.

Στην αντιπαράθεση των δυο πολιτικών αρχηγών και η στρατηγική της χώρας στην εξωτερική πολιτική.

Δεν έλειψαν και οι προσωπικές αιχμές.

Η ψήφος των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης

Η ελληνογαλλική συμφωνία υπερψηφίστηκε από 191έναν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του Κινήματος Αλλαγής, της Ελληνικής Λύσης, καθώς και τους ανεξάρτητους Μαρία Αδάμου και Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Καταψήφισαν 109 βουλευτές.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Next Post

Γιώργος Σουξές – Άγριες Μέλισσες: «Πιστεύω ότι κάποιοι θα φαγωθούν με τον τρίτο κύκλο»

Ο Γιώργος Σουξές για τις εξελίξεις στις Άγριες Μέλισσες. Στο 7 Μέρες Tv και στην Μαρία Ανδρέου μίλησε ο Γιώργος Σουξές κι ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε στην περίοδο που αγγίζουν οι Άγριες Μέλισσες στον τρίτο κύκλο αλλά και τις αντιδράσεις που ενδεχομένως προκληθούν. Πώς πιστεύετε ότι θα εκλάβει ο κόσμος […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: