Κακοκαιρία «Αθηνά»: Ψυχρή λίμνη δημιουργεί έντονα φαινόμενα – Ισχυρές καταιγίδες και άνεμοι

i-news24
Read Time:1 Minute, 2 Second

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Ψυχρή λίμνη δημιουργεί έντονα φαινόμενα – Ισχυρές καταιγίδες και άνεμοι

Έντονα φαινόμενα πλήττουν εδώ και λίγες ώρες κυρίως στα νησιά του Ιονίου εξαιτίας της κακοκαιρίας «Αθηνά». Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου το φαινόμενο τις «ψυχρής λίμνης» θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Η ατμοσφαιρική διαταραχή στην ευρύτερη περιοχή της Ιταλίας που συνοδεύεται από ψυχρές αέριες μάζες στη μέση τροπόσφαιρα με τη μορφή ψυχρής λίμνης, είναι η αιτία για την κακοκαιρία «Αθηνά» αναφέρει το meteo.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, κατά τη διάρκεια της ημέρας έντονα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά.

Περισσότερο θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου (ιδιαίτερα Κέρκυρα και Παξοί), τα δυτικά και βορειοδυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία τμήματα των νομών Μαγνησίας, Λάρισας, Ημαθίας και Πιερίας.

Οι ψυχρές αέριες μάζες στη μέση τροπόσφαιρα σε συνδυασμό με τις θερμότερες αέριες μάζες κοντά στο έδαφος ευνοούν την εκδήλωση ισχυρών κατακόρυφων κινήσεων, οι οποίες αποτελούν βασικό μηχανισμό σχηματισμού καταιγίδων. Παράλληλα, η θέση της ατμοσφαιρικής διαταραχής σε συνδυασμό με τις θερμές θάλασσες της εποχής, προσδίδουν αυξημένη δυναμική στα καιρικά φαινόμενα.

Ο προγνωστικός χάρτης που ακολουθεί αποτελεί ενδεικτικό στιγμιότυπο της κατανομής των ισχυρών βροχών και καταιγίδων μετά το μεσημέρι της Πέμπτης.

To άρθρο Κακοκαιρία «Αθηνά»: Ψυχρή λίμνη δημιουργεί έντονα φαινόμενα – Ισχυρές καταιγίδες και άνεμοι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αλεξια Κωνσταντοπουλου

Next Post

Κορονοϊός: Η Μαλαισία συμφώνησε για 150.000 δόσεις του πειραματικού φαρμάκου Merck

Η Μαλαισία συμφώνησε με την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Merck για την αγορά 150.000 δόσεων του πειραματικού αντιιικού φαρμάκου της εταιρείας κατά του κορονοϊού. Το molnupiravir, το οποίο θα είναι το πρώτο αντιιικό φάρμακο κατά του κορονοϊού που λαμβάνεται από το στόμα, αν λάβει την έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών, μπορεί να […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: