Γερμανία: Ξεκίνησαν οι συνομιλίες SPD, FDP και Πρασίνων για τη συγκρότηση κυβέρνησης

i-news24
Read Time:1 Minute, 14 Second

Γερμανία: Ξεκίνησαν οι συνομιλίες SPD, FDP και Πρασίνων για τη συγκρότηση κυβέρνησης

Ξεκίνησε η πρώτη συνάντηση των αντιπροσωπειών του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDP), των Πρασίνων και των Φιλελευθέρων (FDP), με αντικείμενο τη διερεύνηση της δυνατότητας σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού στην Γερμανία.

Στο τραπέζι θα βρεθούν ζητήματα όπως η προστασία του κλίματος, η φορολογία, η εξασφάλιση φθηνής στέγης και ο κατώτατος μισθός. Λίγο πριν από την έναρξη των συνομιλιών, ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ, συνομιλώντας με ακτιβιστές της Greenpeace, διαβεβαίωσε ότι το κλίμα θα αποτελέσει βασικό θέμα των συνομιλιών. «Διαφορετικά δεν θα είχε νόημα» η συνάντηση, δήλωσε, ενώ μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε την ανάγκη να διαφυλαχθεί από όλες τις πλευρές ο εμπιστευτικός χαρακτήρας των συνομιλιών.

Από την πλευρά του SPD, ο Γενικός Γραμματέας Λαρς Κλινγκμπάιλ ζήτησε «γοργούς ρυθμούς» για τις διαπραγματεύσεις, εφόσον από τις διερευνητικές συνομιλίες διαφανεί δυνατότητα σύγκλισης.

Ο Γενικός Γραμματέας του FDP Φόλκερ Βίσινγκ περιορίστηκε να αναφερθεί στην αντίδραση της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) στην απόφαση για διερευνητικές του σχήματος «φανάρι»: «Ο Μάρκους Ζέντερ (CSU) μιλάει για εκ των πραγμάτων απόρριψη της Τζαμάικα και ο ‘Αρμiν Λάσετ (CDU) δηλώνει πρόθυμος να συνεχίσει τις συνομιλίες. Αυτά τα δύο δεν πάνε μαζί», τόνισε.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, το 51% των ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης «φανάρι» (SPD – Πρασίνων – FDP), ενώ μόνο το 18% θα ήθελε μια κυβέρνηση με τους Πράσινους και το FDP, αλλά με επικεφαλής της Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU).

To άρθρο Γερμανία: Ξεκίνησαν οι συνομιλίες SPD, FDP και Πρασίνων για τη συγκρότηση κυβέρνησης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Δημητρης Καπετανοπουλος

Next Post

Λ. Οικονόμου στο Πρώτο: Υπάρχουν υπολείμματα της Χρυσής Αυγής στις ακροδεξιές οργανώσεις (audio)

Η απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης με την καταδίκη των μελών της Χρυσής Αυγής με πολύ βαριές ποινές και τον χαρακτηρισμό της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, είναι μια πολύ σημαντική δικαστική απόφαση που δείχνει παράλληλα την βούληση της πολιτείας να μην επιτρέψει επ’ ουδενί το αυγό αυτό του φιδιού να […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: