Γαλλία – Παιδεραστία: Εξηγήσεις ζητά η κυβέρνηση από τον επίσκοπο Μουλέν-Μποφόρ για τις αδιανόητες δηλώσεις

i-news24
Read Time:1 Minute, 27 Second

Παιδεραστία

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας κάλεσε για εξηγήσεις τον επικεφαλής της Συνόδου των Επισκόπων αφού ο τελευταίος δήλωσε ότι το απόρρητο της εξομολόγησης δεν επιτρέπει στους ιερείς να καταγγέλλουν σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος παιδιών που τους αποκαλύπτονται.

Μετά τη δημοσιοποίηση, αυτήν την εβδομάδα, μιας έκθεσης για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς, ο Ερίκ ντε Μουλέν-Μποφόρ, ο οποίος είναι και αρχιεπίσκοπος της Ρεν, είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ότι το απόρρητο της εξομολόγησης είναι ισχυρότερο από τους νόμους της Δημοκρατίας.

Με βάση τη γαλλική νομοθεσία, όποιος γνωρίζει κάποιο σεξουαλικό αδίκημα σε βάρος ανηλίκου είναι υποχρεωμένος να το αναφέρει στις αρχές. Εάν δεν το πράξει, κινδυνεύει να του επιβληθεί βαρύ χρηματικό πρόστιμο ή και ποινή φυλάκισης.

«Τίποτα δεν υπερτερεί των νόμων της Δημοκρατίας στη χώρα μας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ. Πρόσθεσε ότι ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν, στις αρμοδιότητες του οποίου υπάγονται και τα θρησκευτικά θέματα, θα δεχτεί την επόμενη εβδομάδα τον επίσκοπο Μουλέν-Μποφόρ, κατόπιν αιτήματος του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν «ώστε να βεβαιωθεί ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα».

«Η εξομολόγηση πρέπει να παραμείνει μυστική επειδή ανοίγει έναν χώρο όπου ο καθένας μπορεί να μιλήσει ελεύθερα (…) στον Θεό» είπε στη συνέντευξή του στο franceinfo ο Μουλέν-Μποφόρ.

Ο επίσκοπος σχολίασε ότι είναι μάλλον απίθανο να παραδεχτούν πολλοί παιδεραστές τα εγκλήματά τους στην εξομολόγηση και, ακόμη και αν το έκαναν, θα χρησιμοποιούσαν ευφημισμούς

Σύμφωνα δε με τον Μουλέν-Μποφόρ, όταν τα παιδιά αποκαλύπτουν στην εξομολόγηση ότι κακοποιούνται, η Εκκλησία πρέπει να αναζητήσει άλλους τρόπους για να τα βοηθήσει να μιλήσουν ανοιχτά. «Πολλά παιδιά μιλούν στην εξομολόγηση επειδή ξέρουν ότι είναι μυστική», υποστήριξε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

To άρθρο Γαλλία – Παιδεραστία: Εξηγήσεις ζητά η κυβέρνηση από τον επίσκοπο Μουλέν-Μποφόρ για τις αδιανόητες δηλώσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Χρηστος Μαυραγανης

Next Post

Διπλή παρέμβαση για το φυσικό αέριο – Το πρωί της Παρασκευής οι κυβερνητικές ανακοινώσεις

Αποκαλυπτήρια  το πρωί της Παρασκευής (11.00)  στο νέο πακέτο ενεργειακής στήριξης των νοικοκυριών, το συνολικό ύψος του οποίου θα ανέλθει στα 500 εκατ. Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να περιορίσει τις επιπτώσεις από την τρελή κούρσα των τιμών στην ενέργεια, που προκαλούν ασφυξία στην οικονομία. Πιο συγκεκριμένα αύριο το πλέον ενδιαφέρον […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: