Αλ. Τσίπρας: Δεν είναι συμφωνία ισότιμων εταίρων με τη Γαλλία – Φρεγάτες ψωνίζονται όπως γραβάτες

i-news24
Read Time:1 Minute, 49 Second

Στο βήμα της Βουλής βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ, Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της συζήτησης για την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία.

Ο κ. Μητσοτάκης μας εγκάλεσε για ανευθυνότητα σε κρίσιμα εθνικά θέματα, είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ειλικρινά σκεφτόμουν, “Ποιος μιλάει”;», αναρωτήθηκε.

«Πάει πολύ αυτό το εμπόριο του κίβδηλου πατριωτισμού» είπε, τονίζοντας ότι πρέπει να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας και θα κριθούμε από την ιστορία και τους πολίτες.

Αναφερόμενος στη συμφωνία, ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ρώτησε: «Ήθελα να σας ρωτήσω, τι άλλαξε από το καλοκαίρι που λέγατε ότι η συμφωνία είναι πάνω από τις οικονομικές μας δυνατότητες;».

«Η συμφωνία έχει δύο σοβαρότατα προβλήματα, τόνισε. Το πρώτο πρόβλημα είναι στο άρθρο 2. Για τη θάλασσα, εκεί που έχουμε την κλιμάκωση των προκλήσεων, προβλέπει ρητά τη στήριξη μόνο στα 6 ναυτικά μίλια. Η Τουρκία όμως δεν τα αμφισβητεί τα 6 ναυτικά μίλια, η κρίση που είχαμε πρόσφατα οφείλεται στο ότι η Τουρκία αμφισβητεί την ΑΟΖ και το δικαίωμα επέκτασης από τα 6 στα 12 στην Ανατολική Μεσόγειο. Αν αύριο έχουμε παραβιάσεις στην ΑΟΖ που πρόσφατα διακηρύξαμε με την Αίγυπτο, η Γαλλία θα είναι υποχρεωμένη να συμβάλει; Η απάντηση είναι “όχι”.»

«Ο κ. Μητσοτάκης νομίζει ότι τα χρήματα του ελληνικού λαού είναι περιουσία της οικογένειάς του και μπορεί να τα ξοδεύει όπως αγοράζει γραβάτες», είπε σε κάποιο σημείο της ομιλίας του αναφερόμενος στον πρωθυπουργό.

«Είμαστε εδώ και θα ελέγξουμε μέχρι τέλους και το τελευταίο ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου που βγαίνει από το δημόσιο ταμείο», συνέχισε. «Την περίοδο της δικής σας διακυβέρνησης το χρέος ξαναπήγε πάνω 110% και την ίδια στιγμή αυξάνετε τη χρηματοδότηση της άμυνας κατά 41% εν μέσω πανδημίας. Τόσο πατριώτες είστε εσείς και εμείς δεν είμαστε; Κι αφού είστε τόσο γιατί όταν το Όρουτς Ρέις έκανε βόλτες λέγατε ότι το πήραν τα κύματα;».

Η ελληνογαλλική συμφωνία είναι κατά την άποψή μας κακή, συνέχισε, λέγοντας ότι η κυβέρνηση παρουσιάζει σήμερα ένα νέο δόγμα για την περιοχή, που απομακρύνεται από τις πάγιες θέσεις που είχαμε στην εξωτερική πολιτική, κάνοντας λόγο για συναίνεση σε εξωφρενικές δαπάνες και μια λάθος κατεύθυνση στην εξωτερική μας πολιτική.

«Αυτή τη συναίνεση δεν θα τη δώσουμε», τόνισε.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Next Post

Απόστολος Γκλέτσος για ναρκωτικά: Στημένη η εμπλοκή μου – Είναι φίλος ο λιμενικός

«Δεν έχω απολύτως καμία εμπλοκή» με την υπόθεση των ναρκωτικών επανέλαβε ο ηθοποιός και πρώην δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ανέφερε πως δέχεται επίθεση γιατί «έχει ενοχλήσει». Όπως είπε ο Απόστολος Γκλέτσος για τα ναρκωτικά: «Όλο αυτό είναι κάτι στημένο προς το πρόσωπό μου, γιατί στην […]
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!
Αρέσει σε %d bloggers: