Την δια ζώσης λειτουργία των Πανεπιστημίων, με εμβολιασμό, εισηγούνται οι Πρυτάνεις – Τι λένε για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

i-news24
Read Time:54 Second

Το επόμενο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα στα Πανεπιστήμια κάνει και η Σύνοδος των Πρυτάνεων που αποφάσισε να γίνεται από το φθινόπωρο η λειτουργία των Πανεπιστημίων δια ζώσης.

Συγκεκριμένα, η 97η Σύνοδος Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων εισηγείται τη διεξαγωγή των μαθημάτων, εργαστηρίων, κλινικών και πρακτικής άσκησης δια ζώσης από το χειμερινό εξάμηνο 2021-2022. Με στόχο την ασφαλή επιστροφή στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, η Σύνοδος θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση τον εμβολιασμό όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας μέχρι την έναρξη των μαθημάτων.

Επίσης, η Σύνοδος Πρυτάνεων εκφράζει την ανησυχία της για τις επιπτώσεις της εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής κυρίως σε τμήματα περιφερειακών πανεπιστημίων, τα οποία διαθέτουν επαρκείς πόρους λειτουργίας και προσφέρουν ποιοτικές σπουδές.

η Συνοδος ζητά, υπό το καθεστώς των έκτακτων συνθηκών της παρατεταμένης κρίσης της πανδημίας, να διερευνηθούν μέτρα στήριξης βιωσιμότητας των τμημάτων αυτών.

Τέλος, η Σύνοδος Πρυτάνεων θεωρεί απαραίτητη τη συστηματική μελέτη του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας ώστε να εκπονηθεί ένας μακροπρόθεσμος σχεδιασμός, ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε πανεπιστημίου, των περιφερειών και των επιστημονικών κλάδων.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

www.ertnews.gr

Ιωάννης Δασκαλάκης

Next Post

Άρης: Νέα παράταση από το CAS για την υπόθεση Ντουρμισάι – Εκδικάζεται η έφεση για το -6

Ημέρα ευρωπαϊκής κλήρωσης και… δικαστηρίων η σημερινή (19/7) για τον Άρη, καθώς υπήρχε ενημέρωση από το CAS για τη υπόθεση του Φιορίν Ντουρμισάι, ενώ στις 17:00 εκδικάζεται στη επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ η προσφυγή των «κίτρινων» για την τιμωρία αφαίρεσης βαθμών. Ο Άρης μπορεί να προετοιμάζεται για το πρώτο του […]
Αρέσει σε %d bloggers: