Μάκης Βορίδης: «Θα επιστρέψει στη δουλειά του ο εμβολιασμένος ή θα επιλέξει ότι δεν θέλει να κάνει αυτή τη δουλειά»

i-news24
Read Time:1 Minute, 0 Second

Μάκης Βορίδης: «Θα επιστρέψει στη δουλειά του ο εμβολιασμένος ή θα επιλέξει ότι δεν θέλει να κάνει αυτή τη δουλειά»

Ξεκάθαρος ήταν ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης για όσους εργαζόμενους αρνούνται να εμβολιαστούν. 

Ο κ. Βορίδης δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να αποσυνδεθεί η άρνηση να εμβολιαστούν με όποιες κυρώσεις, ενώ για το μέτρο της αναστολής εργασίας, εξέφρασε την άποψη ότι η διάρκεια ισχύος της θα πρέπει να έχει χρονικό ορίζοντα και εν συνεχεία οι εργασιακές σχέσεις θα πρέπει να διευθετηθούν.

«Θα επιστρέψει στη δουλειά του ο εμβολιασμένος ή θα επιλέξει ότι δεν θέλει να κάνει αυτή τη δουλειά», σημείωσε και τόνισε ότι «εάν δεν υπάρχει χρονικός ορίζοντας της αντικαταστάσεως δεν βρίσκεις εύκολα άνθρωπο να θέλει να δουλέψει χωρίς να ξέρει πόσο θα δουλέψει».

Με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, η μη τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων αποτελεί παραβίαση της σύμβασης εργασίας. ‘Αρα στον ιδιωτικό τομέα δίνει δικαίωμα καταγγελίας, στον δημόσιο τομέα ισχύουν τα των πειθαρχικών διαδικασιών εκτός κι αν υπάρξει ειδική ρύθμιση που δεν δίνει δικαίωμα καταγγελίας, σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, σχετικά με τις συνέπειες όσων εργαζομένων, σε κλάδους όπου είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, αρνηθούν να εμβολιαστούν.

To άρθρο Μάκης Βορίδης: «Θα επιστρέψει στη δουλειά του ο εμβολιασμένος ή θα επιλέξει ότι δεν θέλει να κάνει αυτή τη δουλειά» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Κατερινα Σερετη

Next Post

Πελώνη: Πρέπει όλοι να τηρούμε τα μέτρα για να έχουμε μια ασφαλή τουριστική σεζόν

Πρέπει όλοι να τηρούμε τα μέτρα για να υπάρχει μια ασφαλής τουριστική σεζόν τόνισε  η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ερωτηθείσα για το θέμα των νησιών κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα γίνει και δεν θα χρειαστούν άλλες παρεμβάσεις. Ανέφερε ότι υπάρχει σχέδιο ενίσχυσης […]
Αρέσει σε %d bloggers: